Konuya cevap ver

Evet rakamlar bana da uçuk geldi.

Piedmentosa bana da çok mantıklı geliyor. Fakat ülkemizde sperması satılan piedmentosaların ve angusların bilgilerine (doğum ağırlığı, 210 gün ağırlığı, 365 günde ağırlığı vs.) bakıyorum, genelde anguslar daha önde. Hatta anguslar diğer ırklardan da çok daha önde.

Daha önce angus, şarole, limuzin karşılaştırmasını bizzat yapmıştım. Hepsi de yerli ineklerden olma buzağılardı ve gelişim süreçlerini yakından takip ettim. Tabi ölçüm yapma imkanım yoktu ama göz tartısıyla :)D) angus zirvede yer alıyordu. Yerli karadan doğmuş angusu görmenizi çok isterdim. Gelişimi inanılmazdı. Zaten en baskın ve lider de oydu. Sonrasında şarole ve ardından limuzin geliyordu. Yani ana özellikleri aynı, doğum tarihleri çok yakın, yedikleri yem, içtikleri su, soludukları hava her şey aynı olmasına rağmen angus fark attı. Ha buna rağmen bizim köylülerin simental hayranlığından kurtulamadık :D. Simentalleri genelde daha erken yaşlarda 5-6 aylıkken satıyorlar. Bu sebeple simentali gözlemleyemedim. Angus küçük doğduğu için, kara kuru bir şey diye ilk başta kimse beğenmemişti :D.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt