Alman hakimler karar verdi: erkek civcivler ezilerek veya gazla öldürülebilir .

Batı ; Medeniyet denen tek dişi kalmış canavar..

Almanya'nın önde gelen yargıçları, yumurta endüstrisinin milyonlarca erkek civcivi zehirli gaz ya da ezmek suretiyle öldürülmesi uygulamasına onay verdi. Bu şekilde sadece Almanya’da her yıl 45 milyon istenmeyen civciv öldürülüyor ancak bu uygulama dünya çapında yaygın. Erkek civcivler, yumurtlayamadıkları için (ve horoz eti tavuk eti kadar yumuşak olmadığı ve rağbet görmediği için) tavuk ve yumurta üreticileri tarafından gereksiz görülüyor.
Kapitalizm ekini ve nesli helak etmekte hiç sınır tanımıyor. Kâr elde edemeyecekse canlı cansız her şeyi yok etmekte bir sıkıntı görmüyor. Zira kazanç sağlamayan her şey ilave masraf ve kazancın eksilmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla yeterince kâr sağlamayan erkek civcivi yok etmezse yem masrafları artacak, maliyet artacak, sermaye sahiplerinin bankalardaki cari hesaplarına bir iki sıfır daha az eklenecek... İşte bu kadar vahşidir kapitalizm. İnsan ve hayvan hakları lafları da bu kadar boştur. Kapitalist kanunların evcil hayvanları koruma azmine verdiği destek de hayvan maması sanayisinin sağladığı kazançla el ele gitmektedir.

Kaynak: https://www.independentturkish.com/...zO9HmNnzISMUt4F9KgmMWTlA#.XQZgJPlQpZo.twitter

• Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden
Amerika da benzer durum karli omadiği için süt ineklerinin buzagilarin in katledildiğini duymuştum
Bizide karlı görmedikleri civciv yada buzağı gibi görebiliyorlar
Bu iş nereye kadar gider bilemem ama
Allah korusun büyük savaş yada doğal felaket sebebi ile kıtlık yokluk görmeyenler sanki yokluk ve kıtlığı görmeye çok yakın gibi
Yoksa bu iş iyice bir karışmadan düzelmeyecek gibi

Amerika da benzer durum karli omadiği için süt ineklerinin buzagilarin in katledildiğini duymuştum
Bizide karlı görmedikleri civciv yada buzağı gibi görebiliyorlar
Bu iş nereye kadar gider bilemem ama
Allah korusun büyük savaş yada doğal felaket sebebi ile kıtlık yokluk görmeyenler sanki yokluk ve kıtlığı görmeye çok yakın gibi
Yoksa bu iş iyice bir karışmadan düzelmeyecek gibi
Allah teala ayetinde buyurdu ki bakara suresi 205. O, (dönüp gidince veya) iş başına geçince, (Allah’ın emrine karşı gelmek ve hevasına uymakla) ülkede fesat çıkarmaya, harsı (ekonomiyi, kültürü) ve nesli mahvetmeye çalışır. Allah ise fesadı/bozgunculuğu sevmez.
Onlar için kâr ve para kazanmak önemli bu uğurda yapamayacakları şey yoktur ekinleri ve nesli ifsad ediyorlar sonra da medeniyeti bunlar ile arıyorlar. Ben her zaman diyorum medeniyet Anadolu insanındadır hayvan genel evlerinin olduğu yerde medeniyet aramak doğru değildir. Her fırsatta insanimizi hor ve hakir görüyorlar

Türkiye'de de farklı değil. Yumurtalık civcivlerin horozlarını naylon torbaya doldurulup, havasızlıktan boğup toprağa gömüyorlar. rekabet etmek için böyle yapmak zorundayız diye kendilerini savunuyorlar.
Rabbim ise 2 yılda nir yumurta fiyatı ile uyarıyor. Amaaaaaaaa anlaya bilene............
Suphanallah hani nerede hayvan hakları bir civcivin hakkına sahip olmayan hangi insanın hakkına sahip olur