Aksaray 'Çiftçilere Uygulamalı Eğitim Veriliyor.

20.03.2013
3,516
16
05.12.2013 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aksaray Üniversitesi ve SÜTAŞ arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü ile sığır yetiştiricileri, yetiştirici eş ve çocukları, hayvan bakıcıları, ara elemanlar ve sözleşmeli üreticilere Sütaş Uygulamalı Eğitim Merkezlerinde uzun ve kısa süreli kurslarla eğitimler veriliyor.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, yaptığı açıklamada; 2010 yılından itibaren Aksaray Sütaş Uygulamalı Eğitim Merkezinde uygulamalı eğitim çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Üretici eğitimlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları, Aksaray Üniversitesi öğretim görevlileri ve Sütaş yetkilileri tarafından verildiğini ifade eden Zabun, şunları kaydetti:

'Bugüne kadar 915 çiftçimizin eğitim alması sağlanmış olup hedefimiz Aksaray ' daki tarımsal kalkınma kooperatiflerinin tüm ortaklarının dörder günlük periyotlar halinde verilen bu eğitimlerden faydalandırmalarını sağlamaktır. Eğitime katılacak üreticilerimizi Müdürlüğümüze ait araçlarla sabah evlerinden alıyor ve eğitim sonunda tekrar evlerine kadar bırakıyoruz. Buradaki amacımız beslediğimiz hayvanlardan en yüksek düzeyde verim almak ve böylelikle hem üreticilerimize hem de İlimiz ekonomisine katkı sağlamaktır.'

Zabun, kurslara katılanlara, bakım ve besleme, sağım teknikleri, sürü ve çiftlik yönetimi, kaba yem üretimi, silaj yapılması, yem hazırlanması, ahır hijyeni, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve koruyucu hekimlik, sağlıklı süt elde edilmesi ve muhafazası gibi konularda eğitimler verildiğini aktardı. - Aksaray