PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden 2022 Sezonu Mısır Üretim-Gider Tablosu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1436112" data-attributes="member: 25349"><p>Yapalım o zaman.</p><p>Geçen yıl bu zamanlar tarla hazırlığına başladığımda USD 8.3 civarındaydı.Şimdi 18.</p><p>USD den bize ne diyemiyoruz çünkü yakıt,gübre,ilaçlar,tohum ona göre şekilleniyor.</p><p>Ben akademisyen gibi şu pullukla şu beygir traktör şu işlemde dekara şu yakıt harcadım diye ince hesap yapamam.Buğday ve tanelik mısırda dekara 10 lt hesaplarım ve güncel mazot fiyatından masrafa eklerim.</p><p>Tohum,gübre,ilaçları aldığım günkü kurdan USD ye çevirip not eder,hesap zamanı TL ye dönüştürürüm. Başka türlü yaptığım işin kârlı mı olduğunu yoksa bana yorgunluğunun mu kaldığını anlayamam.</p><p>Yaptığım işlemler:</p><p>-sürüm</p><p>-dik freze</p><p>-iki kere tiller</p><p>-kombi kürüm</p><p>- ot ilaçlaması ve 1. parti mikro besleme</p><p>- böcek ilaçlaması ve 2 .parti yaprak gübreleri</p><p>- iki kere gübreli çapalama</p><p>- dört kere salma sulama</p><p>- hasat ve taşıma ( bu işlem şu anda yapılmadı)</p><p>Tarlaya sucu ve ben toplam 14 kere giriyoruz.</p><p>Buğdayı 150 ye biçtirdim.Mısır aynı olur.</p><p>Fiyat başlangıç için güzel.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1436112, member: 25349"] Yapalım o zaman. Geçen yıl bu zamanlar tarla hazırlığına başladığımda USD 8.3 civarındaydı.Şimdi 18. USD den bize ne diyemiyoruz çünkü yakıt,gübre,ilaçlar,tohum ona göre şekilleniyor. Ben akademisyen gibi şu pullukla şu beygir traktör şu işlemde dekara şu yakıt harcadım diye ince hesap yapamam.Buğday ve tanelik mısırda dekara 10 lt hesaplarım ve güncel mazot fiyatından masrafa eklerim. Tohum,gübre,ilaçları aldığım günkü kurdan USD ye çevirip not eder,hesap zamanı TL ye dönüştürürüm. Başka türlü yaptığım işin kârlı mı olduğunu yoksa bana yorgunluğunun mu kaldığını anlayamam. Yaptığım işlemler: -sürüm -dik freze -iki kere tiller -kombi kürüm - ot ilaçlaması ve 1. parti mikro besleme - böcek ilaçlaması ve 2 .parti yaprak gübreleri - iki kere gübreli çapalama - dört kere salma sulama - hasat ve taşıma ( bu işlem şu anda yapılmadı) Tarlaya sucu ve ben toplam 14 kere giriyoruz. Buğdayı 150 ye biçtirdim.Mısır aynı olur. Fiyat başlangıç için güzel. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Akademisyenin Kaleminden 2022 Sezonu Mısır Üretim-Gider Tablosu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt