Bu ahırda ne besleyeceksin? Kg a göre sınıflandırmışsın besi hayvanı desem doğumhane& buzağı kulübesi falan var. Süt desem padoklar neye göre bölündü? Birde 2.ci fotoğrafta 2 tarafı da yem yolu demişsin. Eğimli kısım dinlenme alanı sanırımResimlerdeki ahır çizimleri taslak aşamasında çizim geliştikçe yenilerini eklerim fakat lütfen eksik ve hataları yorumlarsanız sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 21485Ekli dosyayı görüntüle 21486Ekli dosyayı görüntüle 21487
Teşekkür ederim. 2. Resimdeki yatak olucaktı yanlış olmuş. Burası besi üretim çiftliği olucakBu ahırda ne besleyeceksin? Kg a göre sınıflandırmışsın besi hayvanı desem doğumhane& buzağı kulübesi falan var. Süt desem padoklar neye göre bölündü? Birde 2.ci fotoğrafta 2 tarafı da yem yolu demişsin. Eğimli kısım dinlenme alanı sanırım
Yani damızlık ta bulunduracaksın... anaçları ayrı bi yer planlamalısın. Revir, kantar gibi besi için gerekli bölümler bulunmalı. Ayrıca alan hesabı önemli alan fazla olursa kilo alımı yavaşlar, az olursa kavga, yaralanma vs artar. Yükleme rampası lazım.Teşekkür ederim. 2. Resimdeki yatak olucaktı yanlış olmuş. Burası besi üretim çiftliği olucak
Yükleme rampası silaj çukuru vb dışarıda olucak çizim hala yapıyorum. Tekrar yayınlıycam. İdeal olan ölçü nedir yani projede gözüktüğü gibi hayvan başına kaç m2 ideal olurYani damızlık ta bulunduracaksın... anaçları ayrı bi yer planlamalısın. Revir, kantar gibi besi için gerekli bölümler bulunmalı. Ayrıca alan hesabı önemli alan fazla olursa kilo alımı yavaşlar, az olursa kavga, yaralanma vs artar. Yükleme rampası lazım.
Ayrıca dinlenme alanında eğim fazla değil mi? %2 olması gerek diye hatırlıyorum. Emin değilim ama aklımda öyle kalmışYani damızlık ta bulunduracaksın... anaçları ayrı bi yer planlamalısın. Revir, kantar gibi besi için gerekli bölümler bulunmalı. Ayrıca alan hesabı önemli alan fazla olursa kilo alımı yavaşlar, az olursa kavga, yaralanma vs artar. Yükleme rampası lazım.
Rakamları hatırlamıyorum okul bitti proje işlerini bıraktık internetten bi kaynak bulup bakabilirsin. Ergin hayvanlar için 6-7 metrekare aklımda kalmışYükleme rampası silaj çukuru vb dışarıda olucak çizim hala yapıyorum. Tekrar yayınlıycam. İdeal olan ölçü nedir yani projede gözüktüğü gibi hayvan başına kaç m2 ideal olur
Anladım hocam teşekkür ederim. Birde sizce arka taraftaki yatak betonmu olmalı toprakmı. Toprak olursa ızgaraya gerek olurmuHocam resimde az anlaşılır olsada yazdım çizdim üzerlerine.
Mavi alan arka yatak geniş olmasının sebebi hayvanlar arkada yatar önde değil.
Kırmızı alan ise üzerine ızgara binecek alan yaniızgara genişliği 3m
Sarı alan ise ön yatak
Hocam orda verdiğim yüzdeler yanlış olmuş cm yazacakdım. Eğimler arkada yatak ızgaradan 12 cm yüksek ön yatak 10 cm yüksek