sebazios link=topic=78264.msg925909#msg925909 date=1413275549' Alıntı:
Gerçekten önemli bir konu. Bizim de hayvancılık araştırma enstitülerimiz var. Çok da güzel işler yapıyorlar ama mevcut tüm araştırmalar, hayvanın mezbahaya gitmesine kadar olan kısmı inceliyor. Bir nevi nicelik kısmını. Sonrası yok.
Mermerleşme yada değerli et (antrikot, pirzola, vb.) üzerine yapılan araştırmaya denk gelmedim. Birçoğunun çalışmalarını ve araştırma yayınlarını takip etmeye çalışıyorum, son mamüle, yani sofraya konan et ürününe kalite arttırımına yönelik yapılan çalışmaya rastlamadım.
Bu konuda, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına, koordinasyonlu çalışmaların yapılabileceği bir araştırma kurumu lazım. Örneğin etçi bir koyun türü geliştirilirken 2-3 tane şef aşçı yada gurme ile koordinasyonlu çalışılabileceği, yada yerli ırk bi büyükbaşın melezlenmesinde, ülkede lider olan (sütaş, sek, pınar vb) firmalar ile koordinasyonlu çalışma yapılabileceği, kısaca sektörün hem şu anki, hem de gelecekteki beklentilerinin daha iyi belirlenebildiği ve o doğrulta faaliyet gösterebilen modern araştırma enstitülerine ihtiyacımız var.
Çünkü artık etin miktarı kadar lezzeti de, sütün miktarı kadar içerisindeki besin maddelerinin de önemli olduğu anlaşıldı.