öncelikle selamın aleyküm..arkadaslar 75 c serisine intercooler taktırmayı düşünüyorum.sizlerin bu konudaki fikirleriniz nedir..
Rolantide dahi dediğinden vites boşta anliyorum. O durumda dahi 2-3 sn bekleyip gaz yememesi anormal durum. Çünkü gaz kontrolü direkt. Belki sorun yoktur, varsa da pompa midir servis bilir. Turbo ayari filan degistirmeden once orjinal haliyle guzel calisir hale getirt traktoru, avuç dolusu para verip ayar filana kuruş harcama. İntercolu takmanin zarari olmaz ama kusuru ona bulur. Baska 75c gorursen dene , tarlada belki zor ama en azindan bosta gaz dene.motoru alalı bir ay oldu 100 saatte şuanda hiç birseyini ellemedim ek agırlık yok pompa geldigi gibi..fakat iştahlı bir gaz yeme olayı yok rolanti de dahi gaza yükleniyorum 2-3 saniye duraksıyor..pompayı ayarlatıp turbonun basıncını artırsam nasıl olur sizce
Rolantide dahi dediğinden vites boşta anliyorum. O durumda dahi 2-3 sn bekleyip gaz yememesi anormal durum. Çünkü gaz kontrolü direkt. Belki sorun yoktur, varsa da pompa midir servis bilir. Turbo ayari filan degistirmeden once orjinal haliyle guzel calisir hale getirt traktoru, avuç dolusu para verip ayar filana kuruş harcama. İntercolu takmanin zarari olmaz ama kusuru ona bulur. Baska 75c gorursen dene , tarlada belki zor ama en azindan bosta gaz dene.
Her şekilde servis halletsin, avans midir, baska sey midir her ne ise. Pompaci vb. Niye para harcasin? Asagi yukarı 100.000 para verildi. Servise birak, iki gunden uzun surcekse işi yapmaya traktor versinler, sorunu çözsünler,Şikayetinizi iyi bir pompacıya anlatın, traktörün sesini dinlesin. O zaten anlayacaktır sorunu. Muhtemelen bir miktar daha avans istiyordur. Birde video çekerseniz sorunun ne derece olduğunu daha iyi anlarız.
Her şekilde servis halletsin, avans midir, baska sey midir her ne ise. Pompaci vb. Niye para harcasin? Asagi yukarı 100.000 para verildi. Servise birak, iki gunden uzun surcekse işi yapmaya traktor versinler, sorunu çözsünler,
Servisler pek önemsemiyorlar. Aldıkları paraya bakıyorlar. Zaten yaptıkları işe önem verseler müşterilerinin işini çoktan çözmüşlerdi. O motor öyle hafif bir gövdede hantal olmaması gerekir. Kaldıki Fiat motorlar iyi gaz yer. Pompacılar anlıyorlar zaten motorun sesinden. Avans ayarı pompanın üzerinden yapılabiliyor sökmeye gerek yok.
Tabi ilk iş servis olmaz ise pompacı.
Eger sorun varsa, bence once de servis, sonrada servis. Garanti bitene kadar servis. Servis ilcedeki tamirciden ibaret değil, bolge servisi olur, fabrikadan teknisyen gelir, olmadi traktoru fabrikaya gotururler.Servisler pek önemsemiyorlar. Aldıkları paraya bakıyorlar. Zaten yaptıkları işe önem verseler müşterilerinin işini çoktan çözmüşlerdi. O motor öyle hafif bir gövdede hantal olmaması gerekir. Kaldıki Fiat motorlar iyi gaz yer. Pompacılar anlıyorlar zaten motorun sesinden. Avans ayarı pompanın üzerinden yapılabiliyor sökmeye gerek yok.
Tabi ilk iş servis olmaz ise pompacı.
Benim bildiğim bu motorların Torku yüksek piston kolları uzun olduğu icin geç gaz yiye bilir sen gaz yemesine takılma çekişine deviri açtığı Zaman bayılmasına bal daha 100 saat diyorsun en basta benim traktörde öyleydi bırak biraz acilsin hemen biziklatma makinayı benimki düzeldi