640 -85 model vites karıştırması

selamünaleyküm arkadaşlar buyıl universal 650 m vardı onu sattım yerine
fiat 640- 85 model aldım memnunum fakat sık sık vites karıştırıyor nedeni ne olabilir?
yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: 640 -85 model vites karıştırması

bizim eskiden 480 6 vites vardı o da devamlı karıştırırdı.
vitesin içindeki ufak bir parçanın eskimesinden dolayı olduğunu söylüyorlardı..,

benimde çok akrışıyo geri vites sıkışıyo ne ileri ne geri sert çe vuruom öle çıkıo..

biz yıllarca kullandık sadece bidefa karıştırdı 640 vitesleri.. oda şanzuman kapagını söktük içindeki kolları ayarladık taktık bidaha karıştırmadı.. ama sürekli karıştırıyorsa sanırım şanzuman içindeki viteskolunun ucu yada aparatları baya aşınmıştır..

bende de mf 148 de çok karışıyo vites sanırsam debriyaja yeteri kadar basmayınca oluyo takım çantasında biratane levye bulundururum her zaman karışınca onunla yerine getirrim dişliyi.bi defasında levyeyi unutmuşum tarlada karıştı arkada pullukla köye kadar geri vitesle geldim kahvede alay konusu olmuştum

vites kolu komple değiştir yada vites kolununun uzantısı nı değiştir.eğer parça bulunmuyorsa kaynakla doldurup.dört köşe yaptır...

eğer çok haşin vites geçiriyosan veya debriyaja tam basmıyorsan o zaman olabilir.Ama bir dişliden dolayı da oluyor diyorlardı.