110×320 civarı 50 dönüm tarlaya yonca ekmeyi planlıyoruz bu tarlayı hangi yöntem ile kolayca sulayabilirim
Salma sulamayo tavsiye etmem. Biçimde ve tırmıklamada sıkıntı oluşturur. Her biçimdeki nem suyunuda sulayamazsınız. Sonrasında her biçimde geç tarlayı doldurur.110×320 civarı 50 dönüm tarlaya yonca ekmeyi planlıyoruz bu tarlayı hangi yöntem ile kolayca sulayabilirim
Salma sulamayo tavsiye etmem. Biçimde ve tırmıklamada sıkıntı oluşturur. Her biçimdeki nem suyunuda sulayamazsınız. Sonrasında her biçimde geç tarlayı doldurur.
En çok kullanılan sistem yağmurlama zaten. İşçiliği yonca boyu 1metreye gelince zorlaşıyor.
Hatları 320m uzunluğa göre döşerseniz, ana boruları tarla başına döşerzeniz ve eğimi 0° kabul edersek istisnasız hat borularını 90lık kullanmanız gerekli.Hafif aşağı doğru %5 eğim olursa hiç sıkıntı olmaz.
Elinizde 75lik boru varsa tarlayı 160-160 ayırıp , ana boruyu ortaya döşmeniz gerekir.Bu şekilde sularsanız pek eğim aranmaz. Bu şekilde sulama yaparsanız biçerken , toplarken hep sıkıntı olur abi. Size uygun olan baş tarafa boru döşeyip sulamak.
Tamburlu sulama sistemini bizim bölgede hiç kullanan yok. Bu yüzden net bilgi veremeyeceğim. Forumda açılan konulara denk geliyorum. Ege-Trakya taraflarında kullanılıyor.işciliği zor oluyor kaldı ki 50 dönümle kalmıcak aklıma şimdilik yatan tamburlu sulama sistemi bilgi verirmisiniz
Sizin bölgeye bayıldım , Aksaray'dan konya yönüne dönünce bambaşka bir dünya gibi , büyük yonca ve slaj tarlaları , büyük makinalar , büyük yem zahirecileri ve birçok tarlaya ulaşan enerji şebekeleriTamburlu sulama sistemini bizim bölgede hiç kullanan yok. Bu yüzden net bilgi veremeyeceğim. Forumda açılan konulara denk geliyorum. Ege-Trakya taraflarında kullanılıyor.
Biraz maliyetli gibi. Birde belirli bir ton/litre kapasitesi varmış. Bu konuda benim fazla bir bilgim yok abi. Kullananlar konuya yazar heralde.
Konu takip.