Orta yem yolu iki taraf bolmelere ayrilabilir
Yem yolundaki suluklar bolme demirlerinin icine alinabilir yem yolu komple yem yolu olsun
Bolme dedik sınıflandırma onemli kurudakiler ile sagilirlar ayri yemlenmeli
Eger kurudakiler ile sagilirlar ayni yemi yerse is yürümez
Sagim isi nasil olacak burada kilitlerde olabilir ama sagimhane onemli
Yemlikle sulukların arasında mesafe olması gerekir. Bu şekilde sulukların temiz tutulması mümkün olmaz. 600 kg ağırlığında bir sağmal hayvan için 6-6,5 metrekare civarı gezinme alanı planlayın bu ölçülerde hayvanlarda itiş kakış eksik olmaz alan küçük olduğu için stres yapar hayvanlar refah seviyesi düşer... her hayvana 1 durak planlamalısın yani kilit kadar durak olmalıarkadaşlar merhaba kafamda oluşturduğum ve yapmak istediğim barınak hakkında çizime göre önerilerizi öğrenebilirmiyim?Ekli dosyayı görüntüle 14763
Yemlikle sulukların arasında mesafe olması gerekir. Bu şekilde sulukların temiz tutulması mümkün olmaz. 600 kg ağırlığında bir sağmal hayvan için 6-6,5 metrekare civarı gezinme alanı planlayın bu ölçülerde hayvanlarda itiş kakış eksik olmaz alan küçük olduğu için stres yapar hayvanlar refah seviyesi düşer... her hayvana 1 durak planlamalısın yani kilit kadar durak olmalı
Tamam demek istedigim tamda bu
Tamam demek istedigim tamda bu
Binanin temelini yaparken yuksek tutarsaniz istediginiz gibi mehil akinti verebilirsiniz gubreye hem yanlara hem boyuna
GubreTemizligi konusunda bu cok yararli
Tabi insaatta bu temeli yuksek tutma biraz masrafli olsada
Serbest acik besi tercih ediyoruz biz eskiden bagliyorduk iklim bizim uygun acik besiyeSerbest dolaşan hayvan ile eski usül bağlı olan hayvan arasında ki süt verimi ne olur?
Şu an için mecburen bağlı olmak zorunda. Bie de sağım işini başka yerde mi yapıyorsunuz yoksa yukarıda ki plana göre yemliklerin orda mıSerbest acik besi tercih ediyoruz biz eskiden bagliyorduk iklim bizim uygun acik besiye
Serbest sistemde hastaliklar daha az meme ve ayak hastaligi ozellikle stres daha az ve Tabi ki verim daha iyi bu hosteinler bagli pek olmuyor dogumu bile daha rahat oluyor gezinen hayvanin
Tabi biz iklimden bahsediyorum ama yukarıda arkadasin planindaki sistem cogu soguk iklime de uyar
Icerisi beton disarisi toprak hayvanlar rahat eder soguk havalarda kapilar kapatilir iyi havalarda acilir
Tabi bu imkanlar olmayinca kisin baglamak kacinilmaz oluyor.
Bende hic bahli hayvan yok gece gunduz yaz kis serbest
Kesif yem veriyorum sagarken kilitlerde sagiuorum sagim bitince hemen saliyorum kaba yem ve su dışarda serbest
Bizde kar soguk pek olmaz olsada az birkac gun
Ben yemlikte kilitte sagiyorum ama sagimhane ayri olmaliŞu an için mecburen bağlı olmak zorunda. Bie de sağım işini başka yerde mi yapıyorsunuz yoksa yukarıda ki plana göre yemliklerin orda mı
Dediğiniz çok doğru ama benim yer sıkıntım var şu anda. Maalesef ayıramam.Ben yemlikte kilitte sagiyorum ama sagimhane ayri olmali
Temizlik acisindan bu onemli
Iscilikte rahat oluyor sagimhane olunca
Yem yedigi yattigi sagildigi yer ayri olacak yukaridaki planda
Hocam bence o yem yolunu en kenardan koy,hayvanların tamamı yemligin bi tarafından yem yesin,yatak duraklarını karşılıklı koy yemligi biraz geniş tut yem deposu olarak kullanabilirsin.ilerki büyümene bakarak yem yolunun diger tarafınada aynı yapadan yaparsın ortadan yem yollu bi işletmen olur. Başta yapacagın küçük hatalar ilerde başına büyük belalar açabilir.