PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
4x4 traktör ön arka jant lastik uyumu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="gocabolulu" data-source="post: 1443306" data-attributes="member: 35942"><p>Hocam bende çok anlamam ama basit matematik olarak söylüyorum lastiğin çapı değişirse tur başına katettiği yol değişir fabrikalar ön arka lastik farkını hesaplayarak arka lastiklerin bir turuna ön lastikler daha fazla tur yapacak şekilde atıyorum <span style="color: currentcolor"><span style="color: currentcolor">1.2-1.3</span></span> tur gibi bir dişli düzenlemesi yapmışlardır sen sadece ön veya sadece arka lastiğin ebadını değiştirirsen bu oranın dışına çıkmış olursun bazı ebatlar var mesela 16 9 30 yerine 13 6 36 takarsın ama ip ile ölçsen bu iki lastiğin çevresi aynıdır mesela bu ara caseyi takip ettiğim için ondan örnek vereyim 16 9 30 arka lastiğin önüne 11 2 24 lastik takıyorlar 14 9 30 un önüne 12 4 20 takıyorlar bu verdiğim iki örneğin çevre oranları birbirine göre aynıdır yani 16 9 30 un yerine tutup 13 6 36 takabilirim ama 14 9 30 takamam oranı bozmuş olurum bu durumda ön lastiğide bu oranda değiştirmem gerekir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gocabolulu, post: 1443306, member: 35942"] Hocam bende çok anlamam ama basit matematik olarak söylüyorum lastiğin çapı değişirse tur başına katettiği yol değişir fabrikalar ön arka lastik farkını hesaplayarak arka lastiklerin bir turuna ön lastikler daha fazla tur yapacak şekilde atıyorum [COLOR=currentcolor][COLOR=currentcolor]1.2-1.3[/COLOR][/COLOR] tur gibi bir dişli düzenlemesi yapmışlardır sen sadece ön veya sadece arka lastiğin ebadını değiştirirsen bu oranın dışına çıkmış olursun bazı ebatlar var mesela 16 9 30 yerine 13 6 36 takarsın ama ip ile ölçsen bu iki lastiğin çevresi aynıdır mesela bu ara caseyi takip ettiğim için ondan örnek vereyim 16 9 30 arka lastiğin önüne 11 2 24 lastik takıyorlar 14 9 30 un önüne 12 4 20 takıyorlar bu verdiğim iki örneğin çevre oranları birbirine göre aynıdır yani 16 9 30 un yerine tutup 13 6 36 takabilirim ama 14 9 30 takamam oranı bozmuş olurum bu durumda ön lastiğide bu oranda değiştirmem gerekir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
4x4 traktör ön arka jant lastik uyumu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt