Arkadaşlar 4080e traktorum var ve yolda giderken silkeleme yapıyor bunu 1100 1400 ve 1600 2000 gaz arası yapıyor sorun nedir sizce
Hepsinde var hocam o e serilerinin. Özellikle traktör tek başına iken asfalta çok sallıyor beşik gibi. Ön mesneti uzatarak, lastiklere su basarak, ön lastiklere ağırlık takarak sorunu çözenler varmış. Dingil mesafesi arası kısa olduğu için sanırım.Arkadaşlar 4080e traktorum var ve yolda giderken silkeleme yapıyor bunu 1100 1400 ve 1600 2000 gaz arası yapıyor sorun nedir sizce
Silkelemeden kastınız zıplaması ise evet bu 4 serisinin geneli böyle zıplamıyor diyen yok sanırım,Arkadaşlar 4080e traktorum var ve yolda giderken silkeleme yapıyor bunu 1100 1400 ve 1600 2000 gaz arası yapıyor sorun nedir sizce
Yok reis motor zorlandiginda nasıl silkeliyorsa buda öyle yapıyorSilkelemeden kastınız zıplaması ise evet bu 4 serisinin geneli böyle zıplamıyor diyen yok sanırım,
bizdeki 2000 saatte biz ikinci sahibiyiz,Yok reis motor zorlandiginda nasıl silkeliyorsa buda öyle yapıyor
Arkadaşlar 4080e traktorum var ve yolda giderken silkeleme yapıyor bunu 1100 1400 ve 1600 2000 gaz arası yapıyor sorun nedir sizce
Bu farklı bir durum usta ziplama değil kastım yada önün zıplaması değil bi kişiyi tutup nasıl silkeliyorsan buda aynı durum tahminim traktör akils rulmaninda sıkıntı var.Hepsinde var hocam o e serilerinin. Özellikle traktör tek başına iken asfalta çok sallıyor beşik gibi. Ön mesneti uzatarak, lastiklere su basarak, ön lastiklere ağırlık takarak sorunu çözenler varmış. Dingil mesafesi arası kısa olduğu için sanırım.
Aynen reis sanırım akis rulmaninda sorun var sağ teker yapıyor bu durumubizdeki 2000 saatte biz ikinci sahibiyiz,
öyle bir problem yok,sizde başka bir sıkıntı var bence
Aynen reis sanırım akis rulmaninda sorun var sağ teker yapıyor bu durumu
bende sadece şoförlük var arıza bilmem ama mantık yürütüyorum;Bu farklı bir durum usta ziplama değil kastım yada önün zıplaması değil bi kişiyi tutup nasıl silkeliyorsan buda aynı durum tahminim traktör akils rulmaninda sıkıntı var.
Olabilir usta koza dislilerini kırdığında da aynı durum mevcuttu komple aks cember koza dislisi değişti 40 saat calistikdan sonra gene aynisi mevcut. Traktöru kipratmaya korkar oldum.Aks rulmanında sorun olsa yağ sızıntısı olur birde çukurlara düşünce küt küt vurur sorun olduğunu düşünüyorsanız krikoya alıp tekerleri sallayarak kontrol edin bozukluk varsa belli eder
Kabin takozlarına bakın aynı sorun bendede vardı buldum, takozların altını besleyip şimdilik idaretenlik kestim sarsıntıyı yazın dördüde değişecek
Olabilir usta koza dislilerini kırdığında da aynı durum mevcuttu komple aks cember koza dislisi değişti 40 saat calistikdan sonra gene aynisi mevcut. Traktöru kipratmaya korkar oldum.
Usta ben traktörü 2 el olarak bayiden aldım bayi traktörün pazarlık bitip alındıktan sonra 250 dönüm işi sürüm patlatma tirmik ekim yapmis ve arizalanmis traktör değişim ozaman oldu bu durumdan dolayı bayi ile baya bi tartışmamız oldu zaten. Benlik bir sıkıntı yok. Benden önce oluşan bir durum.Diferansiyel kilidini açık kullanıyorsanız ondan kırar çember ve koza dişlilerini
Usta ben traktörü 2 el olarak bayiden aldım bayi traktörün pazarlık bitip alındıktan sonra 250 dönüm işi sürüm patlatma tirmik ekim yapmis ve arizalanmis traktör değişim ozaman oldu bu durumdan dolayı bayi ile baya bi tartışmamız oldu zaten. Benlik bir sıkıntı yok. Benden önce oluşan bir durum.
Aynı durumun tekrarlanması can sıkıyor. Dün servis geldi tekrar baktı abi sorun baskı balata da balans bozulmuş dedi.
Bu belirttiğin durumlara bakicam usta sağolasın yada bir ustaya gostericemZayıf bir ihtimal olsa da şanzımanda veya diferansiyelde kırık dişli olabilir.
Debriyaj plaka bilyesi sarma yapabilir.
Vitesleri geçiren aylarda boşluk olabilir.
Motorun çalışmasında bir silkelenme varsa yakıtta kir, tıkalı filtre olabilir.
Mazot hortumlarında çatlaktan dolayı olabilir.
Servisin detaylı kontrol etmesi iyi olur.
Bendede oluyor 15-17 gaz arası.Pompadan yapar diyorlar.Ayni sorun benim td65d dede var 13 15 gaz arasinda bazen dediginiz sıkıntı oluyor kabin titriyor. Halen neden old anlamis degiliz.