3 Km ye su


Arkadaslar evimizin önunde köyün su kuyusu var kapasitesi ne kadar bilmem ama 3 km asagida bir tarlam var oraya kot farki ile götürmek istiyorum ama ben kullanınca köylü şikayet edebilir sonu sizce nolur birde ortalama masrafım ne olur
 
Bence siz hiç köylülerinizin tepkisini çekmeyin..!
Masraf konusunu derseniz o konuda bilgim yok bu yüzden malesef yorumumda yok..!
 
Mülk sizin üzerinize ise hiçbirşey ancak devlet arazisi yahut başka bir kişi üzerine ise sıkıntı olur..!
Özelliklede devlet arazisi ise ve devlet kullanım hakkını bütün köy halkına tahsis etmişse herhangi bir şikayette hakkınızda hukuki bir işlem başlatılabilir..!
Umarım yardımcı olmuşumdur..!
 
Kuyu sularının tuzluluk miktarı fazladır.Su pompalı tanker alıp dereden veya pınardan sebze sulanabilir. Arazide kış sularını tutacak depo kazdırılıp su biriktirilebilir.
 
Tarla benim de tapu uzerime ama kuyu köyün


köy muhtarlığından cüzi bir miktar para verip kullanım hakkını alsan.(yazılı belge almak şartıyla) gerçi senin tapulu arazinde ise kimseye kullandırmaya bilirsin gibime de geliyor o zaman da kuyu zamanla ya göçer yada kuyu körelir gider. orta yol bulmaya çalışılmalı veya resmi olarak o kuyunun yanına başka bir kuyu açmakta o da imkan meselesi.
 
Tarla senin ise aranızda yazılı bir anlaşma yoksa istediğin gibi kullanabilirsin. Kimseye sormana gerek yok. Ama köylü de sana tarlasından su geçirtmez. Tahminen borunun çapı ve toprağın yapısına göre 25 000 lira kadar gitmesi gerekir.
 
Arkadaslar dedeme sordum o kuyunun suyu cok fazla degil diyor ama baska yerde bir su var orda cok da orada da kot farkı uygullamasi olur mu bilmiyorum bir arkadas var olur diyor ama cok şaşırdım
 
Ben sana işin yasal kısmını söyleyeyim gerisine sen karar ver. Kimin arsasından çıkıyor olursa olsun yer altı suları umuma yani halka aittir. Sondaj veya kuyu açarak kullanmak için ilgili kurumdan izin alırsın. Ancak kimse senden izinsiz senin arazinde su çıkarıp kullanamaz. İçme sularının Belediye veya köye tahsisini Milli Emlak yapar. Şişeleme sularının kiralanmasını ilgili Büyükşehir Belediyesi veya İl Özel İdaresi yapar. Suda balık vb. üretim haklarının kiralanmasını Tarım İl Müdürlüğü yapar. Sen o suyu tarlana götürür kullanırsan şikayet halinde kuyu izinsizse DSİ kapatabilir. Ancak senin yazılı iznin olmadan arazi senin tapulu malın olduğundan köyde kullanamaz.
İlgili Kanunları istersen ayrıca yazabilirim.
 
Başka imkan yok su yok zaten proje sadece bir cok kimseden akıl alıyorum ve suyun miktari cok olursa gercekten deger gibi geliyor bana millet sulu tarla ile parayi goturuyor gibi geliyor biz kırac tarlada ancak bugday bugday baskada yok karpuz eksem mesela bi sene parayi amorti ederim
 
5 metrelik boru ile yaklaşık 600 boru gider. 600 boruda 55 tlden 33 bin lira yapar tabi 2 el boruda kullanabilirsin fakat 3 bin metreye dayanırmı bilemem.
 
Ben mavi polieten kangal boru dusunuyorum 60 metre rakim farki var arastirdim ordan felaket biir su gelir diyorlar birlik borudan 2 lik su atar diyor
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt