prosedür biraz karışık. reçete gerekiyor ve atarkende denetçi gönderiliyor onun için de randevu alınması gerekiyor.
olabiliyor ancak denetçilik il müdürlüğünce yetki verilmiş olması gerekiyor. onun yerine gübreta as-n grower diye bi gübre çıkmış %6 nitrat ve %20 amonyum içerikli. belki onu kullanmak gerekiyorreçeteyi nasıl temin ediyoruz ? tarım krediden alacağım için ordaki çalışanlar denetçi olabiyormuş
Gübretaşın kendi üretimi mi yoksa ithal mi ediyorlarolabiliyor ancak denetçilik il müdürlüğünce yetki verilmiş olması gerekiyor. onun yerine gübreta as-n grower diye bi gübre çıkmış %6 nitrat ve %20 amonyum içerikli. belki onu kullanmak gerekiyor
Bu sene nitrat işi karışık. Bir seçenek daha var akıllı nitrat dedikleri gübre. Biz bunu kullanmayı tercih ettik. Biraz daha pahalı ama serbest şekilde atabiliyorsun.
Yeni görüştüm tarım krediyle ithal gelen bi gübreymiş sınırlı getirecekler dediKendi üretimi diye biliyorum
Ithal bir gubreymis entec marka 26 lik nitrat. Patlama riski olmayan ve bu yüzden serbestçe atilabilen. Atıyorsun tarlaya yaklaşık 3.5 ayda cozunuyor. Uzun sürede çözüldüğü için 1-1,5 ay önceden atılıyor. Normal nitrat 95kr iken bunu 1400kr tan aldık. Ama nitrat zamanı yani 1 ay sonra falan normal nitratta 1200kr falan olacakmış.o nasıl bir gübre adı sanı nedir kim satıyor acaba özellikleri neler?Biraz bilgi verebilir misiniz?
Bence 8 9 kg ure sonra yarınlara bağlı 15 20 kg arası 26 nitrat uygun olurnitratı kesinlikle atmamızı öneriyorlar protein değerleri açısından biz 20kg üre attık 4 şubatta şimdi 25kg nitrat mı atsak yoksa 12 13kg üre sonrada 15kg nitrat mı atsak daha iyi olur?
sanırım 2ye bölmek daha daha iyi olacak 13 kg üre 15 kg nitrat olarak düşünüyoruz tek seferde 25 kg nitrat yerine. Birde yaprak gübresi atıcaz geçen sene attık protein değerleri 13.40la 14.60 arası değişti yaprak gübresinin etkili olduğunu düşünüyorum
Merhaba Şenol beyIthal bir gubreymis entec marka 26 lik nitrat. Patlama riski olmayan ve bu yüzden serbestçe atilabilen. Atıyorsun tarlaya yaklaşık 3.5 ayda cozunuyor. Uzun sürede çözüldüğü için 1-1,5 ay önceden atılıyor. Normal nitrat 95kr iken bunu 1400kr tan aldık. Ama nitrat zamanı yani 1 ay sonra falan normal nitratta 1200kr falan olacakmış.