PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
2024 YILI NİTRAT GÜBRESİ ATIMI NEW HOLLAND TD 100D & İRTEM ALPHA SPREADER F12 2K24....!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="alipasalierkan" data-source="post: 1460464" data-attributes="member: 6"><p>Harfi gübreye göre katalogtan ayarlıyorum. Dozajı da yine katalogtan ayarlıyorum. Ama gübre iri ise. Ufak ise katalogtaki değerden daha aşağıya ayar kolunu çekmek gerekiyor.</p><p></p><p></p><p>540 normal kuyruk mili devrinde atıyorum. 2000 devir civarında yakalıyor. Hızda 11-12 km/h arasına denk geliyor. 540E olursa kuyruk mili yine aynı devirde atar. Fakat motor devrini 1500 devir civarında kullanmanız gerek. Daha fazla gaz verirseniz hem makinaya zarar hemde dediğiniz gibi atım mesafesine de etkisi olabilir. Hemde hızınız 1500 devirde 10 km/h civarı oluyor. Ayarı da ona göre yapmanız lazım. Siz 1500 den fazla gaz verirseniz motor daha hızlı gidecektir. Ben 2000 motor devrinde 540 kuyruk milinde 12 km/h ile sabit bir atım yapıyorum. Ayar pek şaşmıyor bu şekilde. Öbür türlü gaza fazla basarsanız anlamadan ayar kaçar. Şartlarda her zaman stabil olmuyor. Bayırı var, çamuru var. Siz fark etmeden yüklendiğinizde makinanın kuyruk mili devri artabilir. Benim kullanım şeklim ilaç ve gübre de bu şekilde. 540E kuyruk milini sadece pnömatik makina ile ekimde kullanıyorum. Onda da el gazını 1500 devir civarına sabitliyorum. Zaten gübre ve ilaçlama da traktör tarla içinde sadece az birşey dolaşıyor. O şekilde de 540E de olması çok afaki bir yakıt tasarrufu sağlamıyor bana göre. O yüzden de o tarz işlerde stabil bir atım için ben 540 deviri kullanıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alipasalierkan, post: 1460464, member: 6"] Harfi gübreye göre katalogtan ayarlıyorum. Dozajı da yine katalogtan ayarlıyorum. Ama gübre iri ise. Ufak ise katalogtaki değerden daha aşağıya ayar kolunu çekmek gerekiyor. 540 normal kuyruk mili devrinde atıyorum. 2000 devir civarında yakalıyor. Hızda 11-12 km/h arasına denk geliyor. 540E olursa kuyruk mili yine aynı devirde atar. Fakat motor devrini 1500 devir civarında kullanmanız gerek. Daha fazla gaz verirseniz hem makinaya zarar hemde dediğiniz gibi atım mesafesine de etkisi olabilir. Hemde hızınız 1500 devirde 10 km/h civarı oluyor. Ayarı da ona göre yapmanız lazım. Siz 1500 den fazla gaz verirseniz motor daha hızlı gidecektir. Ben 2000 motor devrinde 540 kuyruk milinde 12 km/h ile sabit bir atım yapıyorum. Ayar pek şaşmıyor bu şekilde. Öbür türlü gaza fazla basarsanız anlamadan ayar kaçar. Şartlarda her zaman stabil olmuyor. Bayırı var, çamuru var. Siz fark etmeden yüklendiğinizde makinanın kuyruk mili devri artabilir. Benim kullanım şeklim ilaç ve gübre de bu şekilde. 540E kuyruk milini sadece pnömatik makina ile ekimde kullanıyorum. Onda da el gazını 1500 devir civarına sabitliyorum. Zaten gübre ve ilaçlama da traktör tarla içinde sadece az birşey dolaşıyor. O şekilde de 540E de olması çok afaki bir yakıt tasarrufu sağlamıyor bana göre. O yüzden de o tarz işlerde stabil bir atım için ben 540 deviri kullanıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
New Holland
Fotoğraflar (Çekimler)
2024 YILI NİTRAT GÜBRESİ ATIMI NEW HOLLAND TD 100D & İRTEM ALPHA SPREADER F12 2K24....!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt