PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2023 Hububat Fiyat Tahminleriniz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1449350" data-attributes="member: 59451"><p>Aynen durum tüm tüketim mallarında böyle, neden? Çünkü üretim maliyetleride dolar bazında artan emtia fiyatlarından ötürü yükseldi, aynı şekil tarım ürünlerininde üretiminde girdi maliyet artışı dolar bazında otomatik arttı, yani üretici enflasyonu çok yüksek oldu, bunlar es geçilecek konular değil, hem üretimden düşmiycez hemde yaşamaya çalışıcaz bu ortamda olmazki, tüfe ile tarımsal üfe arasındaki farkın üreticiye yüklenmesi demektir bu. </p><p></p><p> Devalüasyon enflasyon sarmalında tüfe ye göre ürün fiyatı oluşturmak tarım kesimine darbe olur.Tarım kesimi kazancıyla yaşarken tüfeden etkilenir, yani artan tüketim malını tüketmeye mecburdur, oda elektrikli battaniyeyi 15 dolara alacaktır tüm malları pahalı tüketecektir, üretimde ise çok yüksek oluşan tarımsal üfe den etkilenir, burdaki artıştan dolayı misal gübresiz ekimi yapıverir üretirken harcamayı kısmaya mecbur kalır,böylece üretimin devamı eksik kalır. </p><p> </p><p> Sezona girerken Taban fiyat buna göre belirlenmeli, değilse sezon bitince sığ alım satımı olan piyasayla başbaşa kalan üretici zaten artmayan ürün fiyatı ve artan girdilerle ezilmeye devam edecek. Bu açıdan bakamayan üretici enflasyona göre yüzde 50 artış yeter hesabı yaparsa yanlışı kendisi yapmış olur, ama genel olarak zaten piyasa takibi yapamayan üretci bir şekilde develüasyon enflasyon sarmalında ezilecek, bu duruma devlet eliyle oluşturulan fiyat politikası yardımcı olmamalı, yoksa desteklemelerde havaya yapılmış olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1449350, member: 59451"] Aynen durum tüm tüketim mallarında böyle, neden? Çünkü üretim maliyetleride dolar bazında artan emtia fiyatlarından ötürü yükseldi, aynı şekil tarım ürünlerininde üretiminde girdi maliyet artışı dolar bazında otomatik arttı, yani üretici enflasyonu çok yüksek oldu, bunlar es geçilecek konular değil, hem üretimden düşmiycez hemde yaşamaya çalışıcaz bu ortamda olmazki, tüfe ile tarımsal üfe arasındaki farkın üreticiye yüklenmesi demektir bu. Devalüasyon enflasyon sarmalında tüfe ye göre ürün fiyatı oluşturmak tarım kesimine darbe olur.Tarım kesimi kazancıyla yaşarken tüfeden etkilenir, yani artan tüketim malını tüketmeye mecburdur, oda elektrikli battaniyeyi 15 dolara alacaktır tüm malları pahalı tüketecektir, üretimde ise çok yüksek oluşan tarımsal üfe den etkilenir, burdaki artıştan dolayı misal gübresiz ekimi yapıverir üretirken harcamayı kısmaya mecbur kalır,böylece üretimin devamı eksik kalır. Sezona girerken Taban fiyat buna göre belirlenmeli, değilse sezon bitince sığ alım satımı olan piyasayla başbaşa kalan üretici zaten artmayan ürün fiyatı ve artan girdilerle ezilmeye devam edecek. Bu açıdan bakamayan üretici enflasyona göre yüzde 50 artış yeter hesabı yaparsa yanlışı kendisi yapmış olur, ama genel olarak zaten piyasa takibi yapamayan üretci bir şekilde develüasyon enflasyon sarmalında ezilecek, bu duruma devlet eliyle oluşturulan fiyat politikası yardımcı olmamalı, yoksa desteklemelerde havaya yapılmış olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
2023 Hububat Fiyat Tahminleriniz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt