Elektrikli battaniye , 6 dolara fason üretilip , 10 dolara perakende satılabiliyordu.Herşey dövize bağlı fiyatlanıyor, gübreciye gidiyon dolar arttı diyor başka bişey demiyor misal.
şu halde döviz düşmediğine göre, girdilerin yüksek olması kâr marjı diye bişey bırakmadığından, 10 lira falan ülke geneli üretici için sürdürülebilirlikten uzak bir rakam, 12 den aşağısı ülke genelini kurtarmaz, hesabı yaparken ülke genelini düşünmek lazım.
Aynen durum tüm tüketim mallarında böyle, neden? Çünkü üretim maliyetleride dolar bazında artan emtia fiyatlarından ötürü yükseldi, aynı şekil tarım ürünlerininde üretiminde girdi maliyet artışı dolar bazında otomatik arttı, yani üretici enflasyonu çok yüksek oldu, bunlar es geçilecek konular değil, hem üretimden düşmiycez hemde yaşamaya çalışıcaz bu ortamda olmazki, tüfe ile tarımsal üfe arasındaki farkın üreticiye yüklenmesi demektir bu.Elektrikli battaniye , 6 dolara fason üretilip , 10 dolara perakende satılabiliyordu.
Günün şartlarında 10 dolara üretilip , 15 dolara perakende satılabiliyor.
Buģday fiyatları acıklansa bile seçim sonucunu etkileyceni sanmıyorumSeçim 2,tura kaldı 24 gün içinde TMO fiyat açıklar 9tl der sonra RTE 10 tamamlar
Bende sanmıyorum artık para değil duygular yarışıyor zaten mecliste de AKP yi cezalandırıyor vatandaş ama cumhurbaşkanlığında sağcının oyu sola gidemiyor gitse bile kırılıyor bir yerdenBuģday fiyatları acıklansa bile seçim sonucunu etkileyceni sanmıyorum
Bende sanmıyorum artık para değil duygular yarışıyor zaten mecliste de AKP yi cezalandırıyor vatandaş ama cumhurbaşkanlığında sağcının oyu sola gidemiyor gitse bile kırılıyor bir yerden
Valla 10 liraya razıyız ki onu bile vermeyeceklerSerbest piyasada dolar 22.7 euro 24.8 olmuşken 10 lira az olmaz mı?
Buğday için bişe verceklerini sanmıyorum 10 tl olursa buğday kazançlı bi ürün olmaz seneye ekmeyiz2. Tur seçim önünde emekli maaşı asgari ücret zamları havada uçuşur o arada buğday içinde hatrı sayılır bir fiyat verirler. Seçim sonrasında zamlar ile verilen geri alınır düşüncesindeyim