2022 Nohut Fiyatları..?

2022 yılında nohut piasasi hasat zamanı fiyatlar ne olur şu an elenmiş 11/13 sertifikalı 15/16 TL arası gidiyor harman zamanı 7/8 TL aralığına fiyatlar gevşerse ciddi zarar ederiz o yüzden bu şartlar altında maliyetlerin artması ve ürünün para etmemesi sebebiyle ekmekten vazgeçtim keşke bu sene hiçbir şey ekmeseydim pişmanım bu ülkede dolar ve altın harici hiçbir şeye yatırım yapılmaz bu mazot ve gübre fiyatları ile para kazanacak çiftçi varsa helal olsun sevgili dostlar

• Beğen
Tepkiler: Cuma Yaşar massey
2022 yılında nohut piasasi hasat zamanı fiyatlar ne olur şu an elenmiş 11/13 sertifikalı 15/16 TL arası gidiyor harman zamanı 7/8 TL aralığına fiyatlar gevşerse ciddi zarar ederiz o yüzden bu şartlar altında maliyetlerin artması ve ürünün para etmemesi sebebiyle ekmekten vazgeçtim keşke bu sene hiçbir şey ekmeseydim pişmanım bu ülkede dolar ve altın harici hiçbir şeye yatırım yapılmaz bu mazot ve gübre fiyatları ile para kazanacak çiftçi varsa helal olsun sevgili dostlar
Geçen bende 11 den verdim ama biraz kusurları vardı

Haklısın Merlin ot ilacı dünyanın parası olmuş biçerdöver kaça bicecek acaba nohut ekmek zaten en büyük risk verim açısından çünkü toprağımız kaldırmıyor.bizler Kamanda artık ekmiyoruz.ilac bayilerini milyoner yaptık ekerek...

• Beğen
Tepkiler: Kaleciki06

her sene cingeneler el ile toplardi, biz yolma diyoruz o sekilde toplayıp Patoz a verirdik bu sene bicere göre hazırlayıp bicere verdik ve nerdeyse hic dokulmedi boşu bosuna kendimize eziyet ediyormusuz, yoldur toplat patoza ver ....
Biz de işçi ile yoldurup patozluyoruz bicere göre daha az kayıp oluyor diye tahmin ediyorum.
Kabak ve İspanyol çeşitleri ekeriz onlar da biçere gelmez burada

Biz de işçi ile yoldurup patozluyoruz bicere göre daha az kayıp oluyor diye tahmin ediyorum.
Kabak ve İspanyol çeşitleri ekeriz onlar da biçere gelmez burada
burada(antep) dediklerin pek verimli olmuyor Gökçe nohut ekiyoruz verimi güzel dokulmeye gelince mibzerle ekim yaptık donume 18 ila 20 kg tohum ve 20 kg 18 46 kullandik, dokulmeye gelince dokulme cok cok az oldu diğerinde daha cok verim kaybi yaşıyorduk , hasat maliyetide yari yariya düşüyor birde iscilere toplatmak çok sıkıntı...

burada(antep) dediklerin pek verimli olmuyor Gökçe nohut ekiyoruz verimi güzel dokulmeye gelince mibzerle ekim yaptık donume 18 ila 20 kg tohum ve 20 kg 18 46 kullandik, dokulmeye gelince dokulme cok cok az oldu diğerinde daha cok verim kaybi yaşıyorduk , hasat maliyetide yari yariya düşüyor birde iscilere toplatmak çok sıkıntı...
Biz 8 kg dekara atarız gübre kullanmayız nohutta yapraktan besleme yaparız 100 ve 200 kg civarı verim alırız 250 zorlayan yerler olur iyi senede

8kg bizim buraya gore az kalıyor tabi topragin verimide önemli ,hic su veriyomusunuz nohuta , cicekte 1 defa su verip iyi verim alıyorum diyen kişiler var..., seneye misir mibzeri ile ekmeyi düşünüyorum sıraya veriminden herkes memnun

8kg bizim buraya gore az kalıyor tabi topragin verimide önemli ,hic su veriyomusunuz nohuta , cicekte 1 defa su verip iyi verim alıyorum diyen kişiler var..., seneye misir mibzeri ile ekmeyi düşünüyorum sıraya veriminden herkes memnun
Nohut burada böyle ektiğimiz çeşitler bölgemizde iyi olan bunlar diğer azkan falan da farklı çeşitler deneyen oldu pek randıman vermedi.
Ayrıca ektiğimiz çeşitler suyu sevmez yağış çok olsun antraknoz olur verim yapmaz .
Son baharda hazırlanan kış yağışını alan toprağa Mayıs ayında ekilir ekimden sonra bir yağmur yesin yeter burada geriye en büyük numarsı poyraz esecek aşağı yel yani güney rüzgarı esmesin çiçekten sonra 200 kg dekar verim yapar Allah'ın izniyle

Bende busene sıraya Ekim yaptım birde capaladim verim de güzeldi 200 kg yakın

Gelişme evreleri de bu şekil

Resimler ve ekler

• IMG_20210627_185035.jpg
    IMG_20210627_185035.jpg
    118.4 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20210627_184808.jpg
    IMG_20210627_184808.jpg
    300 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20210615_120802.jpg
    IMG_20210615_120802.jpg
    415.3 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_20210612_130750.jpg
    IMG_20210612_130750.jpg
    365.5 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20210430_121223.jpg
    IMG_20210430_121223.jpg
    181.6 KB · Görüntüleme: 74
Nohut burada böyle ektiğimiz çeşitler bölgemizde iyi olan bunlar diğer azkan falan da farklı çeşitler deneyen oldu pek randıman vermedi.
Ayrıca ektiğimiz çeşitler suyu sevmez yağış çok olsun antraknoz olur verim yapmaz .
Son baharda hazırlanan kış yağışını alan toprağa Mayıs ayında ekilir ekimden sonra bir yağmur yesin yeter burada geriye en büyük numarsı poyraz esecek aşağı yel yani güney rüzgarı esmesin çiçekten sonra 200 kg dekar verim yapar Allah'ın izniyle

Bende busene sıraya Ekim yaptım birde capaladim verim de güzeldi 200 kg yakın

Gelişme evreleri de bu şekil
guzel bir bilgilendirme olmus teşekkür ederim sizde baya gec ekiliyormus ben.gecen sene ocağın son haftasi ektim verim diğer senelerden güzeldi gec ekim yapanlar verim alamadi , birde dedigin turlere gore 200 kg güzel verim bildiğim kadarıyla onlar gökçe den pahalı gidiyor . aralarini kac cm e düşürdünuz mibzerin yoksa orjinal misir.arasi mesafesimi

guzel bir bilgilendirme olmus teşekkür ederim sizde baya gec ekiliyormus ben.gecen sene ocağın son haftasi ektim verim diğer senelerden güzeldi gec ekim yapanlar verim alamadi , birde dedigin turlere gore 200 kg güzel verim bildiğim kadarıyla onlar gökçe den pahalı gidiyor . aralarini kac cm e düşürdünuz mibzerin yoksa orjinal misir.arasi mesafesimi
Bu çeşit erken ekime gelmez rakım yüksek serin oluyor kurtarıyor sıra üzeri 15 cm sıra arasıda 45 cm pancar la aynı çapası filan uysun diye böyle yaptım

• Beğen
Tepkiler: mscoreiron
Haklısın Merlin ot ilacı dünyanın parası olmuş biçerdöver kaça bicecek acaba nohut ekmek zaten en büyük risk verim açısından çünkü toprağımız kaldırmıyor.bizler Kamanda artık ekmiyoruz.ilac bayilerini milyoner yaptık ekerek...
10 gündür hesap kitap yapıyorum içinden çıkamadım ekmemek daha karlı cinali 'nin gazına gelip Ekim yapacak çiftçi dostlarıma bol bereketli hasatlar dilerim.
Çiftçiyi bu hale getiren ,harman zamanı ithalatı açan ,kepek ekin diyen, milli gelirden hak ettiği payı vermeyen gübre mazot tohum ve ilac desteği sağlamayan, köylerden kaçıran şehirlerde asgari ücrete mahkum eden,Çiftçinin traktörünü haciz koyan,piyasadan yüksek fiyata satıp tefecilik yapan,tarlasına el koyan inegini kesime gondermeye mecbur bırakan,bu ülkenin üretmeden ve milli gelire bir kuruş katkısı olmayan 135 bin personeli olan kurum doyursun milletimizi ve memleketimizi kalkindirsin bekliyoruz 🔥

• Beğen
Tepkiler: mscoreiron