PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2012 Buğday Harmanından birkaç kare
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bartu" data-source="post: 582930" data-attributes="member: 18947"><p><strong>Ynt: 2012 Buğday Harmanından birkaç kare</strong></p><p></p><p>sağol Volkan, Laverda bakımlıdır, bizim buralarda butür 6 sarsak biçerler çeltik biçmeye gitmediyseler temiz olurlar.Nail abi komşularına göre sadece sen düşük verim alıyor isen sorun sendedir ama köyün genel ortalaması aynı ise çiftçiliği bırakman yanlış olur...birazda hayat kısmetten ibarettir...sağol arkadaşım, tohumların hepsi sıfır değil ama 2 yaşından fazla tohum kullanmamaya çalışıyorum.biz buğdayı ayçiçek sonrası ekeriz, ayçiçek saplarını kıydıktan sonra 1 yada 2 defa goble ile yerleri hazırlıyoruz ekim gübresi olarak 20 kg 20-20 yada 17 kg 18-46 kullanıyorum, tohumun cinsine göre 18 ile 22 kg tohum kullanmaktayım tabi bu yazdıklarım 1000 m2 için geçerli, ekim sonrası hava şartlarına göre merdane kullanmaya çalışırız, şubat gibi 20 kg üre mart nisan gibi gıramlık ot ilacı ve kök boğaz ilacı atarım, nisan sonu gibi 25 kg 26 lık nitrat gübresi</p><p>başak çıkarmadan önce sapa kaşkma döneminde pas ilacı kullanıyorum..bu kış yağışlar sizde bizden fazlaydı epey etkisi olmuş demekki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bartu, post: 582930, member: 18947"] [b]Ynt: 2012 Buğday Harmanından birkaç kare[/b] sağol Volkan, Laverda bakımlıdır, bizim buralarda butür 6 sarsak biçerler çeltik biçmeye gitmediyseler temiz olurlar.Nail abi komşularına göre sadece sen düşük verim alıyor isen sorun sendedir ama köyün genel ortalaması aynı ise çiftçiliği bırakman yanlış olur...birazda hayat kısmetten ibarettir...sağol arkadaşım, tohumların hepsi sıfır değil ama 2 yaşından fazla tohum kullanmamaya çalışıyorum.biz buğdayı ayçiçek sonrası ekeriz, ayçiçek saplarını kıydıktan sonra 1 yada 2 defa goble ile yerleri hazırlıyoruz ekim gübresi olarak 20 kg 20-20 yada 17 kg 18-46 kullanıyorum, tohumun cinsine göre 18 ile 22 kg tohum kullanmaktayım tabi bu yazdıklarım 1000 m2 için geçerli, ekim sonrası hava şartlarına göre merdane kullanmaya çalışırız, şubat gibi 20 kg üre mart nisan gibi gıramlık ot ilacı ve kök boğaz ilacı atarım, nisan sonu gibi 25 kg 26 lık nitrat gübresi başak çıkarmadan önce sapa kaşkma döneminde pas ilacı kullanıyorum..bu kış yağışlar sizde bizden fazlaydı epey etkisi olmuş demekki. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
2012 Buğday Harmanından birkaç kare
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt