Merhaba arkadaşlar,
Dün denk geldi kısa süreli köye uğradım.
Köye gitmişken yakında bulunan bir buğday ve arpa tarlasını ziyaret ettim.
Buğday ve Arpalar ılıman mevsim sebebiyle yoğun miktarda kardeşlenme gerçekleştirmiş. Bu sebeple tarlalar aşırı sık. Arpada tek kökte 7-8 kardeş gördüğüm bitkiler oldu.
Yağışlı ve ılıman iklim sık bitki polülasyonu ile birleşince tam bir hastalık ortamı oluşuyor.
Şu an için durumları gayet güzel , fakat buğdayın alt yapraklarında sararma ve sonrasında kahverengileşme mevcut , buna tam teşhisi koyamadım. Acaba normal bir durum mudur?
Şu ana kadar yapılan işlemler
Ekimde toprak altına 15-17 kg üre verdik.
Ocak ayınca 15 kg üre verdik
Mart ayında 12 kg % 26 nitrat attık
Ekim sonrası çıkış öncesi ot ilacı uyguladık , yabancı ot problemi yok tarlalarda.
Mart ayında kökboğaz ilacı uyguladık.
Duruma göre pas ilacı atacağız.
Süneler gözlemlenmeye başlamış , bu sene mecburen süne ilacı atılacak gibi duruyor.
Buğday ve Arpa birlikte , alt yapraklarındaki sararma ve kuruma görülüyor buğdayda
Buğday
Buğdayda lekelerin yeni başladığı yaprakların detaylı resmi
Arpa
Arpa tarlası genel görünüm , yoğun kardeşlenme sebebiyle halı saha gibi olmuş
Buğday
Buğday alt yapraklar
Buğday tarlası genel görünüm
Dün denk geldi kısa süreli köye uğradım.
Köye gitmişken yakında bulunan bir buğday ve arpa tarlasını ziyaret ettim.
Buğday ve Arpalar ılıman mevsim sebebiyle yoğun miktarda kardeşlenme gerçekleştirmiş. Bu sebeple tarlalar aşırı sık. Arpada tek kökte 7-8 kardeş gördüğüm bitkiler oldu.
Yağışlı ve ılıman iklim sık bitki polülasyonu ile birleşince tam bir hastalık ortamı oluşuyor.
Şu an için durumları gayet güzel , fakat buğdayın alt yapraklarında sararma ve sonrasında kahverengileşme mevcut , buna tam teşhisi koyamadım. Acaba normal bir durum mudur?
Şu ana kadar yapılan işlemler
Ekimde toprak altına 15-17 kg üre verdik.
Ocak ayınca 15 kg üre verdik
Mart ayında 12 kg % 26 nitrat attık
Ekim sonrası çıkış öncesi ot ilacı uyguladık , yabancı ot problemi yok tarlalarda.
Mart ayında kökboğaz ilacı uyguladık.
Duruma göre pas ilacı atacağız.
Süneler gözlemlenmeye başlamış , bu sene mecburen süne ilacı atılacak gibi duruyor.
Buğday ve Arpa birlikte , alt yapraklarındaki sararma ve kuruma görülüyor buğdayda
Buğday
Buğdayda lekelerin yeni başladığı yaprakların detaylı resmi
Arpa
Arpa tarlası genel görünüm , yoğun kardeşlenme sebebiyle halı saha gibi olmuş
Buğday
Buğday alt yapraklar
Buğday tarlası genel görünüm