MaşAllah bereketli olsunBoyu kimi yerde 2 metre kimi yerde 180cm. Gerçekten su ihtiyacı Mısır'a göre daha az mısırı 2 kere suluyorum sorgumu bir kez. Sıcağa karşı daha toleranslı. Ekli dosyayı görüntüle 39409Ekli dosyayı görüntüle 39410Ekli dosyayı görüntüle 39411Ekli dosyayı görüntüle 39412
Bende ilk kez ekiyorum. Dediğim gibi normal mısırdan daha az su istiyor. mısır 2 kere sulaniyorsa sorgum bir kere sulanıyor. Sıcağa karşı çok toleranslı yapraklarda kuruma yapmıyor. Hiçbir şekilde işçilik yok. ektim sonra damlamadan dekara 20 kilo üre verdim. Ege bölgesinde sulu arazide (180cm-2m) garanti 3 biçim olur diye düşünüyorum.Bu ot hakkında genel bilgi verirmisiniz?
Ekimden sonra biçim için en az 70cm-80cm olması gerekiyor mibzerle ektik 25cm aralikla.Belli bir dönemde hayvanlar için zararlı olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem.
Mibzerlemi ekim yaptınız
Dekara 5-6 kilo attım. Ekimden önce dekara 25 kilo 15.15.15 attımDekara kaç kg toğum attınız + taban gübresi kullandınız mı?
Maşallah abi çok güzel olmuş biçip yediriyor musun nasıl süte etki ediyor değil mi. Ne zaman ektiniz. Bende tireye giderken Gökçen den sonra ki pesrefli köyündenimDönüme 8 kg attım ben 2 dönüm ektim şu an boyu 2.5 metre izmir ödemişte [emoji4][emoji4]
Ekli dosyayı görüntüle 39443Ekli dosyayı görüntüle 39444
Biçerek yediriyorum kardeşim silajım bittiği için bir şey anlamadım ama süte katkısı vardır elbet sadece samanla olsa süt çıkmaz[emoji5]Maşallah abi çok güzel olmuş biçip yediriyor musun nasıl süte etki ediyor değil mi. Ne zaman ektiniz. Bende tireye giderken Gökçen den sonra ki pesrefli köyündenim
Ha bu arada 20 martta ektimBiçerek yediriyorum kardeşim silajım bittiği için bir şey anlamadım ama süte katkısı vardır elbet sadece samanla olsa süt çıkmaz[emoji5]
Abi aynı kaderleri paylaşıyoruz bizimde silaj bitecek 1-2 haftaya. ondan sorgum biçip yedircem. 1 Mayıs'ta ektim çok güzel bir ot ama kimse ekmiyor insanlara soruyorum onda dane yok diye ekmiyorlarmisBiçerek yediriyorum kardeşim silajım bittiği için bir şey anlamadım ama süte katkısı vardır elbet sadece samanla olsa süt çıkmaz[emoji5]
İllede dane mi olması gerekiyor hayvanlar yeşilliğini alsın bize yeter darı flexi ile destekleriz olur biter ALLAH büyüktür.silajı ben 15- 20 temmuzda yaparım .konuda 1 nisanda ektim.sömek yardı.[emoji5]Abi aynı kaderleri paylaşıyoruz bizimde silaj bitecek 1-2 haftaya. ondan sorgum biçip yedircem. 1 Mayıs'ta ektim çok güzel bir ot ama kimse ekmiyor insanlara soruyorum onda dane yok diye ekmiyorlarmis
Hey maşallah. son hafta Ödemiş'e baya yağmur yaptı dolu zararı var mıİllede dane mi olması gerekiyor hayvanlar yeşilliğini alsın bize yeter darı flexi ile destekleriz olur biter ALLAH büyüktür.silajı ben 15- 20 temmuzda yaparım .konuda 1 nisanda ektim.sömek yardı.[emoji5]
10 kilosu 100 TL polen sorgum sudan otuBereketli olsu abi. Tohum kg fiyatı nedir ?
Dolu yapmadı ama yapan bölgeler sakat oldu bitirdiHey maşallah. son hafta Ödemiş'e baya yağmur yaptı dolu zararı var mı