1 dönüme (1000m2ye) kac kilo arpa ekilir?

Arazimiz kirac arazi dönüme 33 kilogram civari arpa tohumu ekiliyordu bu sene dönüme 24 kilo gelecek sekilde ekim yaptim ve ektimgim yerleri gezdigimde sık ekilen yerlerle arasinda cok büyük farklilik var sık ekilen yerlerde cimlenme cok az olmus ama benim 24 kilo ile ektigim yerler adeta halisahaya dönmüş bu sayede sık tohum ekmenin bosuna oldugunu görmüş oldum iyi bir tarla hazirligi olursa kesek olmazsa tohumun cikmasina engel olacak bir unsur olmazsa önerilen miktarda ekmek en guzeli ekerken dönüme 13 kilo 20 20 4 kiloda granul seker gubresi attim sonuc resimde sol tarafta olan yer benim diger yer komsunun heosi ayni tarihte ekildi
Screenshot_20230101-102842_WhatsApp.jpg

Kıraç bölgelere dekara 20 kilo sulaklara ise min 30 kilo ekilir burda(bildiğim kadarıyla) çıkarma suyu olursa büyük oranda çıkar. Geçen yıl sonbaharda su düşmedi toprağa nerdeyse yarısı çıkmamıştı
Valla dededen ebeden ne görürsek onu uyguluyoruz illaki hava sartlari toprak yapisi su orani önemli
Arpa 18lt teneke ile 1 teneke 1000m2 atarız trakyada arpa sık ekilmez kardeşleme yapar buğday ise 25 ile 35 kg arası atarız hübre istersen alta 50 kg at sınır yok
Bizim bura ic anadolu sivas topraklar kirecli analiz yaptirdim dap kullanmaktan toprak artik mahvolmus gubre cozunemiyor yagis olmazsa bu sene bu sekilde ektim basta millet olmaz kesinlikle buyumez dedi 35 kilo atanlar cimlenmemis bile yeniliklere kapali bir toplum olduk kulaktan ne duyarsak inaniyoruz malesef benim gibi bu civarda eken varsa ornek olsun diye koydum sonucta 1 sene bunu bekliyoruz

Kıraç bölgelere dekara 20 kilo sulaklara ise min 30 kilo ekilir burda(bildiğim kadarıyla) çıkarma suyu olursa büyük oranda çıkar. Geçen yıl sonbaharda su düşmedi toprağa nerdeyse yarısı çıkmamıştı
Ben sivasta ektim bunu 30 35 kilo ekenlerle arasinda gozle görünür bir fark olustu rabbim insallah emegimizi bosa cikarmaz Allah herkese bol bol versin

Arazimiz kirac arazi dönüme 33 kilogram civari arpa tohumu ekiliyordu bu sene dönüme 24 kilo gelecek sekilde ekim yaptim ve ektimgim yerleri gezdigimde sık ekilen yerlerle arasinda cok büyük farklilik var sık ekilen yerlerde cimlenme cok az olmus ama benim 24 kilo ile ektigim yerler adeta halisahaya dönmüş bu sayede sık tohum ekmenin bosuna oldugunu görmüş oldum iyi bir tarla hazirligi olursa kesek olmazsa tohumun cikmasina engel olacak bir unsur olmazsa önerilen miktarda ekmek en guzeli ekerken dönüme 13 kilo 20 20 4 kiloda granul seker gubresi attim sonuc resimde sol tarafta olan yer benim diger yer komsunun heosi ayni tarihte ekildiEkli dosyayı görüntüle 73462
İklim şartları ve tohum yapısına göre 20-25 kg/d arası idealdir. Ayrıca arpada kardeşlenme olmazsa verim düşük olur.