S.a arkadaşlar susuz tarlalar toprak iyi verimde güzel oluyor dönüme sizce kaç saman balyası çıkar.
S.a arkadaşlar susuz tarlalar toprak iyi verimde güzel oluyor dönüme sizce kaç balya çıkar.
25 tane veya daha fazla cikar bu sene.TahminimS.a arkadaşlar susuz tarlalar toprak iyi verimde güzel oluyor dönüme sizce kaç balya çıkar.
25 tane veya daha fazla cikar bu sene.Tahminim
5-20 arası çıkar
Bu genelde tarladan alınan ürüne orantılı olur mesela dökümden 500 kilo buğday alıyorsa sapida 300 350 kilodan az olmaz oda ortalama 15 balya yapar bu oranla hesabı siz yapinS.a arkadaşlar susuz tarlalar toprak iyi verimde güzel oluyor dönüme sizce kaç saman balyası çıkar.
Bu genelde tarladan alınan ürüne orantılı olur mesela dökümden 500 kilo buğday alıyorsa sapida 300 350 kilodan az olmaz oda ortalama 15 balya yapar bu oranla hesabı siz yapin
Aynen öyle ortalama 500 kilo çıkıyor geçen sene daha fazla 600-700 ü bulmuştu arpa da 800 kiloyu bulmuştu
Buğday için, arpayi tahmin edemiyorum25 tane veya daha fazla cikar bu sene.Tahminim
Arpanın sapı buğday kadar çıkmaz.
Buğdaydada biz toz saman yapıyoruz ama balya hesabına bölersek (23-24) kg 23-24 balyaya kadar alıyoruz.
Ya arkadaşlar saman diyor ot değil. 40-50 balya nasıl çıkar ben en fazla ömrümde 19 balya gördüm
Geçtiğimiz sezon kıraçtan tarm92 ve aydan hanımdan 13. 15 balya arası 24 kg olan yerler olmuştuEn az 10 balya çıkar o zaman
Bizim balyalar en en az 30 kg olur, biçer arkası balyacı balya bağlarlen yanında köyden biri olur hatta genelde en kıl cimri adamları veririz balyacının yanına o yüzden 30/35 kg lık balyalar olur çok kıraç yerlerden dönüme 5 balyaya kadar düşer 20 ye kadar çıkar. Ama arkasından çırçır la toplarsak bi o kadar daha çıkar.
Bizim 250 dönüm yere girdi 1500 balya çıktı ortalama verim 300 kg iidi