211 Projeye 1,9 Milyar TL Hibe Desteği ile Tarımsal Kalkınma Güçleniyor

3.PNG

211 Projeye Toplam 1,9 Milyar TL Hibe Desteği Sağlanacak, Tarımsal Kalkınma Artacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD III) kapsamında, ilk grup proje değerlendirmesinin tamamlandığını duyurdu. Değerlendirme sonucunda, 211 projeye toplam 1,9 milyar TL hibe desteği sağlanacak.

Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "IPARD III Programı'nın 1'inci başvuru çağrı ilanı çerçevesindeki ilk grup proje değerlendirmesi sonuçlandı. Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar değerlendirildi. Uygun bulunan 211 projeye toplamda 1,9 milyar TL hibe desteği sağlanacak. Bu destekler ile ülkemizin çeşitli illerindeki 211 girişimci, projelerini hayata geçirecek ve Türkiye’ye yaklaşık 4 milyar TL’lik bir yatırım kazandırılmış olacak" ifadelerini kullandı.

IPARD III Programı ile tarımsal üretimin yanı sıra kırsal kalkınmanın da güçlendirilmesi amaçlanıyor. Sağlanan bu hibe destekleriyle girişimcilerin projeleri hem tarım sektöründe hem de balıkçılık sektöründe ekonomik büyümeye katkı sağlayacak. Yumaklı, bu yatırımların ülke genelinde kırsal kalkınmayı destekleyeceğini belirterek, "Bu projeler ülkemizin tarımsal gücüne güç katacak" dedi.

Bu önemli destek ile kırsal kalkınmanın hız kazanması, yerel ekonomilerin büyümesi ve tarımsal ürünlerin işlenmesinde katma değer yaratılması bekleniyor.
 

Benzer Konular