Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu, buğdayı biçilmiş anız tarlaya '' ÜRETEMİYORUZ" yazdı.

Ülkemizin her şehrinde üreticiler, artan girdi maliyetleri karşısında büyük zorluklar yaşıyor, üretmeyi bırakmak istemiyor, ama enflasyon devalüasyon ortamında, TL nin değersizleştirilmesi politikasının tam gaz uygulandığı bu yıllarda, tarım ürünlerine birde dünya fiyatları dayatılınca, malesef üretici kazanmıycaksan yapmıycaksın hesabını yapamıyor, bu gerçeği kabullenemiyor, illaki üreteceğim diyor, haklılarmı?

Evet işleri üretmek, ama uygun ortamda üretim kazandırır, böyle çok yüksek enflasyon devalüasyon sarmalında, TL nin değersizleştirilmesi politikasının tam gaz uygulandığı ortamda, üreticiye yönetimler başta olmak üzere hiç kimse çare bulamaz, zaten bu yüzden ortalarda devlette yetkili ilgili kimsecikler tarımdan bahsedemiyor, ortalarda görünmüyorlar bile, örneğin yönetimdekiler gece yarısı fiyat açıklatıyor, kimin açıkladığı bilinmiyor vs..vs..


1724147458285.png


Eskişehir'de çiftçilerden eylem: Üretemiyoruz​


Eskişehir'de artan girdi maliyetlerine dikkat çekmek için eylem yapan çiftçiler, boş buğday tarlasına 'Üretemiyoruz' yazdı.​


Son yıllarda artan girdi maliyetleri çiftçinin üretim gücünü düşürmeye devam ediyor.
Eskişehir’de de artan girdi maliyetleri ve buna ilişkin üretim alanında yaşanan sorunlara dikkati çekmek isteyen Eskişehir Genç Rençberler oluşumu, Kalkanlı Mahallesi'nde bulunan boş buğday tarlasına 'Üretemiyoruz' yazdı.

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"​


"Maliyetler nedeniyle üretemediklerini" söyleyen Cihangir Eryılmaz, "Eskişehir Seyitgazi ilçesinde çiftçilik yapmaktayım. Şeker pancarı, mısır, ayçiçeği üretmekteyim. Maliyetlerin aşırı artmasından dolayı üretemiyoruz artık. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.


1724148193454.png



BU SAATTEN SONRA ÜRETEMİYORUZ'​

Üretim maliyetlerinden yakınan Birol Özsak, "Eskişehir Tepebaşı ilçesi Beyazaltın Mahallelisi'nde üretim yapmaktayız. Hububat, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı üretmekteyiz. Üretim maliyetlerimiz 2023 yılındaki satış fiyatları ile orantılı olup 2024 yılındaki satış fiyatlarımızın düşük olmasından dolayı 2025 yılı için üretim yapmakta zorlanıyoruz. Eskişehirli çiftçiler olarak bu saatten sonra üretemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÇİFTÇİLİK BİTİRİLİYOR'​

"Çiftçilik bitiyor, çiftçilik bitiriliyor" diyen Burak Kuşan ise, "Eskişehir Alpu ilçesinde çiftçilik yapmaktayım. Şeker pancarı, arpa, buğday, mısır ekimi gerçekleştirmekteyim. 2023 yılında sattığımız ürün fiyatını 2024 yılında şu anda artan girdi maliyetlerine rağmen aynı fiyatta ve daha da düşüğüne satmaktayız. Çiftçilik bitiyor, çiftçilik bitiriliyor. Üretemiyoruz" diye konuştu.


 
Son düzenleme:
Her gün haberler yerel basında konu ediliyor, durum ciddi sorunlar çok ciddi ama ulusal kanallarda hiç bahdedilmiyor, çiftçi bu milletin efendisi değil kölesi sanki, değersiz, sorunlar hiç önemli değil.


Sakarya Nehri kurudu, mahsüller yandı!​

Artan hava sıcaklıkları, yağışların azalması ve çeşitli sebeplere bazı bölgelerde Sakarya Nehri’nin kuruması, sulu tarım yapan çiftçileri büyük zarara uğrattı.​


1724224077564.png


1724224118144.png

Hava sıcaklıkları, yağışların az olması, dikkatsiz su kullanımı gibi sebeplerle giderek azalan su seviyesiyle birlikte Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Sakarya Nehri kurudu ve tarım faaliyetleri neredeyse durma noktasına geldi.

Mısır, ayçiçeği ve kabak çekirdeği gibi ürünler tarlalarda kurudu.

Bölgede çiftçilik yapan birçok çiftçinin emekleri boşa gitti.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt