


recep ivedik güzel dokundurmuş , bi kanalı açıyoruz uçuyoruz bi kanalı açıyoruz batıyoruz diyorKöye gitmeden bakanın istediği gibi konuşacak adamları bulur veya o köylüymüş gibi getirir oraya koyarlar sonrada gittik sorduk konuştuk hiç problem yok diye haber yapıp geçerler.
Tarımda sorun aslında kırsalda hayat sorunlu olduğundan var
Şimdi eleştirirken salon subayları derdi sahadaki askerler bazı üst rütbelere, ona benzer durum yani bakanlıklar ve meclis komple, hatta bürokraside yetkilisi dahil hepsi koltuk mevki makam çalışanları olduktan sonra, kendisine bakan kendisine vekil kendisine bürokrat olmaktan öteye geçemedikten sonra herşey lafta kalır. sade koltuk mevki makam için çalışanlar bu zamana kadar burnunun dibindeki sorunları çözmeye yeltenebildi, çözdüysede işte bak yaptık ettik oldu kırsal zaten akla bile gelmedi, hakkatende kırsal orda uzakta biyerdeydi hep, bu durum değişirmi? hiç sanmam.
Eee o zaman kimin kimi kırsala davet ettiğinin bir önemi varmı ? kim kimi kırsalda ağırlayacakda sorunlara çare olacak? Haa gelirler bikaç defa biyerlere, körler sağırlar birbirini ağırlar, kırsal insanı telaşlanır onlarda onları ağırlarlar, sorunlar öylece kalır.
Kırsalın sermaye olarak ekonomik olarak ezilmeye devam etmesi durumu ortadan kaldırılırsa ve kırsaldaki sosyal hayatında düzenlenmesiye belki bu tip davetlerle tarımın ve soyal hayatın teşvik edilmesi geliştirilmesiyle bişeyler olabilir, ama bunu sürekli ve daimi kılmak lazım, önkoşul kırsal hayatın ekonomik olarak ezilmemesi şart, daha sonra bu davetler aslında yönetimlerin sürekli uyguladığı bir nevi adet haline gelmesi lazım, davet şeklinden çıkıp yönetimlerin kültürüne ait asla vazgeçilmeyen icraatlar heline gelmeli, yani yol uzun.
Biz henüz davet aşamasına yeni geldik, bakalım noolcak. davete icabet edilir adettendir ama o bile olmazsa şaşmayın, çünkü bu davet ziyafete davet değil malum.
Bakanı acilen köyüme davet ediyorum. Gelsin son 3 yılda malcılığı bırakanları vadeli aldığı gübre parasını ödeyemeyip batanları görsün. Ama biliyorum ki utanan yine bizler olacağız.Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının ve bağlı kuruluşların 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Yaptığı sunumda göreve geldiği zamandan bugüne kadar üzerinde durdukları projeleriyle alakalı konuştu. Sunumun bir kısmında "Türkiye Yüzyılı" projesiyle alakalı konuşan Kirişci'nin şu söylemleri dikkat çekti:
"Bu zamana kadar yaptıklarımızdan hareketle, özelikle artan nüfusumuzu, gelişen refahımızı, artma eğilimindeki ihracatımızı, gençlerimizin, kadınlarımızın tarım sektöründeki istihdamını önceleyen bir anlayışla, biyoçeşitliliğimizi de koruyarak tarımdaki vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Ben burada 'tarımda sorun var' diyen milletvekillerimize bu sorunun yaşandığı köylere birlikte gitmeyi davet ediyorum. Dolayısıyla tarım oyuncağı, orman oyuncağı elinizden alındı. Unutun artık bu oyuncağı."
"Sen üret yeter" sloganıyla duyurduğumuz yeni tarım vizyonu çiftçiye 1 Ekim'den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) e-Devlet kapısından erişim imkânı sağlandı. Bürokrasiyi azaltarak yaklaşık 2,2 milyon üreticiye emek, zaman ve para tasarrufu yapıldı."
Ekli dosyayı görüntüle 73157