TAM TAVINDA AYÇİÇEK EKİMİ - NEW HOLLAND TD 100D & GÜNGÖR PNÖMATİK MİBZER 2K24...!!!


1.jpg


TAM TAVINDA AYÇİÇEK EKİMİ - NEW HOLLAND TD 100D & GÜNGÖR PNÖMATİK MİBZER 2K24...!!!

09/05/2023

Merhaba arkadaşlar bu fotoğraflarda ve videoda ayçiçek ekimini gerçekleştiriyoruz. LG 50.521 CLP cinsi Clear Field teknolojisine sahip hibrit ayçiçek ektik. New Holland TD 100D ve Güngör pnömatik mibzerimiz görev başındaydı. İyi seyirler....;)

alipasalierkan.......;)

Youtube HD Video....!!!

2.jpg

3.jpg

4.jpg


5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg


SON
 
Bereketli olsun.
Havalı mibzerin tekerlerinin dönüş yönü ters duruyor, neden öyle taktınız.
Çoğu fabrikadan öyle çıkıyor. Benım kurt havalıda öyle , sıfır durmaz mıbzer aldım onlarda öyle takıp gondermısler. Sorduğumda toprağa tutunması daha iyi oluyor o yüzden öyle yapıyoruz dediler. Hatta kurt’un ürün kataloguna bakın katalog cekımlerınde bile ters yönde takılı halde
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Baskı tekeri herhangi bir mekanizmaya hareket vermediği için yönünün çok bi önemi yok, baskı tekerleklerinde diş zayıf olur hatta makbul olanı 0 diş olması, tekerleğin dönmesine yetecek kadar diş var.
Firmalar da bu tür konulara yeni yeni önem vermeye başladı
Hububat mibzerlerinde de çapraz dişli tekerler genelde düz takılır
.bu durum ya firmaların bilgisizliği ya da müşteriye güzel görünsün diye işgüzarlık yapıyorlar.son yıllarda yeni yeni ters takmaya başladılar.
genel kural böyle hocam, aklınızda yer edebilir bu bilgi; kendi çeki yapıyorsa düz, başka güç kaynağı tarafından çekiliyor ve herhangi bir mekanizmaya hareket veriyorsa ters olmalı.
Baskı tekeri ya da römork tekeri gibi tekerlerde bu kuralın önemi yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Bereketli olsun Erkan, tav hakikaten çok güzel görünüyor.
Ekim tarihi bize göre yaklaşık bir ay kadar geç, sizin tarafta normal zamanı böyle sanırım..
Teşekkürler. 23 Nisan' dan önce ekmeyiz biz. Bu sene ekenler oldu. Bayramda eken vardı. Ama büyümedi. Daha yeni hızlandı çiçekler. Ama gene hava soğudu. Otlar daha hızlı ilerliyor. Kimisinde diz boyunca hardal çıkmıştı.
 

Benzer Konular