SERTİFİKASIZ TOHUM KULLANAN KİŞİYE DESTEKLEME ÖDENMEYECEK.

benim işime böyle geliyor bubana daha mantıklı benim 50 dekar işlediğimi kim söyledi ben sana öyle yap demedim , çks ye gelince buralrda ihaleile yer tutuyorlar tutan desteklemeyi tarla sahibine sen al diyor tarlayı ama bana ver herkez tarla kiralamanin derdinde para kazanmayan tarla kiralamasın türkiyedeki arazilerin yarısında çoğu intikal yapılmaış araziler deden kalan yerler orta tarla var ama sahibi yok.Olmuş 50 tane varis buda ekenin işine geilyor çoğu varis tarlanın yerini bilmiyor .çks de 50 dönüm gösterip nasıl 600 dönüm yer ekilir o kalan 550 dönüm kimin diye sormazlarmı .

1 Ben sana 50 dekar yer işliyon demedim Benim çks ye kayıtlı 50 dekar arazim var dedim
2 Ben para kazanılıyor kâr zarar durumumu halkında birşey demedim
3 Ben bir çizik yer sürmem mal sahiplerinden habersiz Benim 150-200 dekar arazim verasetli onları sürmeyelim mi şimdi anlamadım
Ama şunu anladım senden iyi tarım bakanı olur çünkü vizyon seviyeniz aynı çünkü ofise buğday verirken kota nın üstüne uzaydan gelmiş muamelesi yapılıyor.
 
Destek ödemelerinde (beklenen) sıkıntı olmasaydı ve selektör + ilaç vs daha ucuza gelseydi kesinlikle sertifikasız ekerdim. Çünkü yukarıda açıkladığım gibi, bilimsel olarak bir verim artışı mümkün değil.

Almanya`da tohum değişim periyodu (80`li yıllarda) 3 yıl idi. Yani çiftçiler 3 yılda bir tohumu satın alıyorlardı. Tohumculuk şirketleri zarar etmesin diye, çiftçi kendi tohumunu kullandığında, tohumcu şirkete / ıslahcıya cüzi bir meblağ ödüyordu.
Eskiden burada da öyleydi ama simdi kimse uğraşmıyor.Hazir gibi olmuyor
 
Geçen yıl sertifika li tohumluk aldım septorya yaprak lekesi hastalığı tuttu firma yi aradım ilacın ismini sordum net bir cevap alamadım ziraat mühendisi gondeticez dediler hala gelicek bende bu yıl lamandor ile kapladım en azından kafam rahat 1gun uğraştım IMG_20181003_111443.jpgIMG_20181003_110220.jpg
 

Benzer Konular