ORGANAMİNAREL TABAN GÜBRELERİ


Merhaba Değerli Üyeler malum artan maliyetlerimize müdahale edemeğimiz için ne yapsak da 50 kg fazla ürün alsak diye düşünmeye araştırmaya başladım. Buğday ve dane mısır da hiç orgaminerel taban gübresi kullanan var mı kullanırsak nasıl olur artıları eksileri neler olur bu gübreler yavaş salınımlı olduğu için normal kompoze gübre için erken mi yoksa tohum ile birlikte mi kullanmamız gerekir diye bir konu başlatmak istedim. Benim önümüzdeki sezon için söyle bir planım var:
Damlama Dane Mısır İçin:
TABAN: 40 KG 12.12.12.20SO3.OM (organaminarel gübre)
ÜST: 40 KG ÜRE Damlamadan
7,5 KG POTASYUM NİTRAT Damlamadan
7,5 KG ÜRE FOSFAT Damlamadan
Böyle bir gübrelemeyi çapraz ekim ile ekmeye düşünüyorum dekara 11.500 Adet tohum ile planlıyorum. Hedefim 2500 Kg verim. Üst Gübrelemede kafam rahat ama taban gübresinde Organaminarel Gübre nasıl olur tecrübesi olan varsa yorumları bekliyorum.
 
Orgomineral gübreler hakkında okulda profosör hocamla görüşmüştüm geçen gün, özellikle hexaferm gübreleri hakkında. Hexaferm şehir atığının ayrıştırılarak granül halde gübre hazırlanması organik yönden zengin bir gübre olduğunu 3yıl münavede taban gübresi olarak kullanıldığında rakamsal olarak toprağın organik madde oranını arttıracağını öğrendim ancak azot yönünden eksik kalmakta başka bir gübre ile takviye yapmalı. Fakat şehir atığı ayrıştırılırdığında ağır metal riski de bulunabilirmiş bunuda labaratuvarlarda örnek alınıp gübre incelenmesi gerektiğini öğrendim.
 
Tabandan uygulayınca da etkili olacaktır mutlaka ama damlamadan kullanınca direkt gözle görülür bir fark oluşturuyor. Denemelerimizden bunu anladım. Hesaplarım Saf Olarak 30 Kg Azot 10 Kg Fosfor ve 10 Kg Potasyum olacak şekildeydi kusuratları eksik kalıyor ama önemli değil.
 
Ben kullanırsam iki ürüne karar kıldım. Toros 12.12.12.20SO3.10.Organik Maddeli ya da Biocomp 12.12.12.20S03.12.Organik Maddeli gübreler arasındayım stok ve depolardan hesaplı bulursam alıp deneme düşüncesindeyim
Doğrudan dap ile granül hümik asit kullanmanız bence çok daha güzel olur.Mısır erken dönemde çok potasyum kaldırmadığı için toprağınız potasyum yönünden çok fakir olmadıkça taban gübresinde potasyum vermenize gerek yok.
 
Süper ekin gübresi kullan an varmı? Tavsiye edermisiniz? Babam bu sene üre ile ekelim diyordu birden süper ekin gübresi fikri attı ortaya. 50 dönüm 3 seneden beri işlenmemel bizim tabirimizle keleme kalan bir yere ekim yapmayı planlıyoruz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Aygün 10

Benzer Konular