ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU


Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

anayurtlu 3105d link=topic=39228.msg429231#msg429231 date=1311886680' Alıntı:
usta vallahi traktörü almadan önce bana 2si,nide denettirip sorsalardı fiyatı daha yüksek olsa bile e serisini tercih ederdim yaw bu vitesler cart curt ilerisi gerisi durmadan geçmiyo köyde 80lik hattat var erkunttan hiç bi eksik yanı yok yakıtı bilmiyorum ama kullanım konfor açısından bizim erkunttan rahat.. şunuda söyleyim traktör alacak arkadaşlar kendi menfaatleri için muhakkak hem yolda hemde tarlada denesinler kıyaslasınlar biz netten video izleyip hastası olmuştuk şimdi iyce hasta etti :D ;)
aynen kardeşim bende kullandım erkuntu. Bİde o sesi duyunca insanın içi yanıyo. Çok para veriyon sonuçta. :)
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

mali87 link=topic=39228.msg702091#msg702091 date=1360792788' Alıntı:
aynen kardeşim bende kullandım erkuntu. Bİde o sesi duyunca insanın içi yanıyo. Çok para veriyon sonuçta. :)

Cevap yazdığın arkadaş şu anda bir de Haşmet alarak ikinci Erkunt sahibi oldu.

Sizin köydeki Erkuntlardan sahiplerinin memnun olduklarını duymuştum ben. :)
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

ersanakyai link=topic=39228.msg339443#msg339443 date=1297495548' Alıntı:
Dün, yeni erkunt almış bir arkadaştan gelen sorular için aşağıdaki cevabı yazmıştım, sizlerle de paylaşmak isterim, Erkunt kullanıcıları için faydalı olur inşallah.

Öncelikle traktörünüz hayırlı olsun, allah kazasız belasız, hayırlısıyla kullanmayı, ödemeyi nasip etsin.




Bildiğiniz gibi Erkunt, yakın zamanda model sayısını arttırdı, baştan beri tanıdığınız Bereket 60, Nimet 70T ve Servet 80T modellerine ek olarak ekonomik seri olarak adlandırılan Kısmet 55, Bereket 60e, Nimet 70e ve Servet 80e modellerini ürün yelpazesine kattı. E serisinin normal seriden farkı, şanzımanının 12+12 vitesli italyan carraro marka oluşudur. Bazı arkadaşlarda carraronun newholland TD serisi ile aynı şanzıman olduğu yönünde fikirler oluşmuş, carraro ile td şanzımanı birbirinden farklıdır, tek ortak noktaları vites sayılarının aynı oluşu. Ekonomik ve kullanışlı bir şanzıman olduğu için Carraro marka şanzımanı kullanan birçok traktör üreticisi var; bunlardan bazıları massey ferguson (3600 serisi), Carraro(bütün serileri :)) , John Deere, Claas, Landini, Farmtrac, ve Tümosan.

16+8 vitesli ZF şanzıman ise Alman tasarımı bir şanzıman olup hidrolik kaldırıcısı da dahil olmak üzere üretimi tamamen Erkunt tarafından Türkiyede yapılmaktadır. E serisi Nimet ve serveti, etiketi dışında ZF serisinden ayrımanın en kolay yolu, ZF serisinde kaportanın ön alt kısmındaki siyah etek, e serilerinde yoktur, e serilerinin önü ZF serilerine göre daha alçaktır.

Gelelim her 2 şanzıman için de tarlada dikkat etmeniz gereken noktalara:

1- Traktörü kullanırken özellikle pulluk ile sürümde 1400-1500 devir aralığında çalışmanız hem çekiş, hem de yakıt açısından faydalı olacaktır. Fazla gaz vermek, gereksiz mazot yakmaktan başka bir işe yaramaz. Bir de hidrolik hassasiyetini iyi yapmak önemli, pullukla sürüm esnasında hidrolik kollarından sarı kolu en aşağı indirdikten sonra kırmızı kolu hafif hafif yukarı kaldırmaya başlayın, traktörün zorlanmadan çekebildiği seviyeye geldiğinde bırakın, sonrasında ayar yapmanıza gerek yok, sıra başında da oks ile kaldır-indir yaparsınız. Belki hidrolik hassasiyet ayarını ilk başlarda yapmakta zorlanabilirsiniz, ama zamanla alışırsınız. Aslında diğer markalarda tarla sürümünde hassasiyet (yani çeki kontrolü) ayarı ile sürüm yapıyorsanız zaten erkuntta da zorlanmazsınız. Bunları niye anlatıyorum; maalesef çoğu çiftçimiz sürüm esnasında hassasiyet ayarı yapmayı bilmeden sürekli olarak hidrolik kollarını kaldırıp indirerek sürüm yapıyor, bu da yakıtta ciddi artışlara neden oluyor.

2- İkinci önerim, traktörünüze uygun ekipman kullanın. Başkaları tarafından Erkunt maalesef kendinden güç olarak üstün olan traktörlerle kıyaslanmakta, bu da kullanıcılarını yanlış yönlendirmekte. 10-15 beygir fazla güce sahip traktörlerde kullanılacak ekipmanları erkuntlarda kullanmaktalar. Bu da hem traktörün performansında kayba, yakıtında ve arıza verme olasılığında artışa neden olmaktadır. Bu nedenler yörenizde erkuntunuzla aynı beygir civarındaki traktörler ne ekipman kullanıyorsa siz de onu kullanın, bayinin, komşunun gazıyla, sözüyle traktörünüzü ve cebinizi yıpratmayın.

3-Bakımlarını düzenli olarak ve serviste yaptırın ki 2 yıl boyunca (yeni modellerde 3 yıl) garantisi devam etsin.

4-Motoru turbolu olan Nimet ve servetlerde dikkat etmeniz gereken bazı konular var, traktörü ilk çalıştırdığınızda 1-2 dakika boyunca yüksek devirlere çıkmayın, mümkünse motor rölantide çalışın ki turbo bu esnada kendisini yağlayabilsin. Uzun süre çalıştıktan sonra da hemen stop etmeyin, yine 1-2 dakika rölantide bekleyin. Böylece motorunuzun ömrünü uzatmış olursunuz. Bu Erkunt ' a özgü bir durum değil, turbolu olan bütün traktörlerde dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü turbo, motorun en hassas ve pahalı parçalarından biridir. Herhangi bir şekilde yağlama sisteminde oluşacak bir arıza, turbonun kısa zamanda ciddi hasarlar görmesine sebep olacaktır. Motorun ilk harekete geçirilmesi sırasında yağ pompasından basılan yağın, turbo kompresör mil ve yataklarına varması hayli zaman alacağı için, ani gaz vermekten kaçınılmalıdır. Diğer bir durum ise, motorun durdurulması sırasında turbo kompresör milinin ataletinden dolayı, bir süre daha dönmeye devam edeceğinin unutulmaması gereğidir. Bu sırada yağ pompası çalışmadığı için, ünite yağlanamamaktadır. Bu yüzden motor, önce relanti devrine düşürülmeli, sonra durdurulmalıdır. Yanlış bir inanışı ortadan kaldırmak için de ufak bir açıklamada bulunayım, eğer bir motor 75 beygir güce sahip ise turbolu olduğu için gücü 85-90 beygire çıkmaz, üzerindeki turbo sayesinde sahip olduğu güç 75 beygirdir. Eğer ki turbosunu sökerseniz gücü düşer.

5-Traktörünüzde Eurodizel kullanın.

6- Bu maddeyi sadece ZF kullanıcıları için yazıyorum; yolda giderken genellikle son viteste yani H4 ' te iken motorun baygın kaldığını düşünebilir, yokuşta vites düşmek zorunda kaldığınız için şikayet edebilirsiniz. Bunun nedeni, traktörün son hızının yüksek oluşu (40km/sa) ve ağırlığının gücüne göre yüksek oluşudur. Eğer düz yolda kullanım oranınız fazla ise, genellikle taşımacılık yapacak iseniz ağırlık azaltmak iyi bir yöntem olacaktır, ön ağırlıkları sökebilirsiniz, mümkünse arka ağırlıklardan da azaltma yapabilirsiniz. Şimdi bazı arkadaşlar, böyle külfetli bir iş önerdiğim için bana kızabilir fakat ön ve arka ağırlıkların yapılış amacı zaten budur, aksi bir durum olsa ağırlıkların sökülür-takılır yapılmasına gerek kalmazdı değil mi. Kaldı ki Erkunt, her modeli için aynı güçteki diğer markalardan fazla sayıda ağırlık ile traktörlerini donatmaktadır. Tabi ağırlık azaltması durumunda tarla uygulamalarında patinaj artacaktır. Fakat sadece taşımacılık yapılan durumlarda da 600kg ek ağırlığı traktöre taşıtmak hammallıktır, yakıtı da olumsuz etkiler.

7- Yine ZF serisi için yazıyorum: Yolda giderken (yülkü iken L1) L2, L3, L4 ,H4 vites sırası ile hızlanırsanız traktörün ivmelenmesi iyi olacaktır. Aslında ideal vites değişimi; (yülkü iken L1) L2, L3, H3, L4, H4 şeklinde olmalı, fakat H3ten L4e geçerken aynı anda 2 vites kolunu değiştirmek gerektiği için biraz zahmetli olmakta. ZF şanzıman, buçuklu vitese sahip olduğu için 2-3-4 viteslerinin arası biraz açık tutulmuş, bu ara da buçuk vitesle kapatılmaya çalışılmış, eğer düz yolda buçuk vitesi kullanmazsanız yokuşta motor çekişten düşecektir. Yokuş çıkarken eğer 4H ile gidiyorsanız ve bayılmaya başladıysa H3 yerine L4e takmanız daha doğru olacaktır, zaten H3e takmanız durumunda motor yığılma yapacaktır, bu da senkromeçlerinizi aşırı zorlanması anlamına gelir.

8- Son olarak, gereksiz ve anlamsız bir kıyaslama şekli olduğunu hatırlatmakla birlikte, olur da köyde sizinle traktör çekiştirmek isteyenler olursa, ZF için en ideal çekişme vitesleri tarla konumunda L2,H2,L3 ve H3 tür, yol viteslerini kullanmayın. Carraro için de B1,B2,B3 ve B4 ' tür. Motora da fazla gaz vermeyin, 1400 deviri geçmesin. Ve mümkünse debriyajdan ilk ayağını çeken siz olun :)

ZF şanzımanın 18.4/30 arka lastiğe göre hız tablosunu aşağıdaki adreste bulabilirsiniz, zaten traktörünüzün üzerinde de buna benzer bir grafik tablosu var:



Kısmet ve bereket 60e ' lerdeki Carraro şanzımanın 14.9/30 lastiğe göre hız tablosunu da aşağıdaki adresten inceleyebilirsiniz. Bu modellerde 1400 motor devrinde saatte 310 metre ilerleme hızına sahip sürüngen vites bulunmaktadır. Sarı renkliler geri vites hızlarını göstermekte:




Nimet e ve servet e ' lerde kullanılan carraro şanzımanın (kısmet ve bereket 60e deki şanzımanın üst versiyonu) 18.4/30 arka lastiğe göre hız tablosu da aşağıdaki adrestedir. Sarı renkliler geri vites hızlarını göstermekte:




Umarım az da olsa size bişey katabilmişimdir.





[/quoet

Şanzımanı avrupadan hidroliği dişlileri Hema Endüstriden alan toplama bir firma sadace yalan üzerine kurulmuş dökümcü başkada ileri bir kuruluş değil her türlü bahse varım kaputu kaldırın bakın herşey yazıyor zaten.. Halkı kandırmayın salak değil bu halk.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

mali87 link=topic=39228.msg702091#msg702091 date=1360792788' Alıntı:
aynen kardeşim bende kullandım erkuntu. Bİde o sesi duyunca insanın içi yanıyo. Çok para veriyon sonuçta. :)

Beş para etmez arkadaş bizim köyde bir kaçtane vardı şamzıman levye arza vere vere adamlar en son Hattat aldı kurtuldu isimlerini bile verebilirim. O derece yani vahim düşüncemiz kötü yönde.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

sugarman_20 link=topic=39228.msg1047466#msg1047466 date=1450660982' Alıntı:
Beş para etmez arkadaş bizim köyde bir kaçtane vardı şamzıman levye arza vere vere adamlar en son Hattat aldı kurtuldu isimlerini bile verebilirim. O derece yani vahim düşüncemiz kötü yönde.
O yüzdenmi Erkunt Türkiyenin en çok satan 3.traktöru iken hattat son sıralarda yer alıyor.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

sugarman_20 link=topic=39228.msg1047466#msg1047466 date=1450660982' Alıntı:
Beş para etmez arkadaş bizim köyde bir kaçtane vardı şamzıman levye arza vere vere adamlar en son Hattat aldı kurtuldu isimlerini bile verebilirim. O derece yani vahim düşüncemiz kötü yönde.
bizim köyde var hiç sorun yok.Bende erkunt yok ama gayet beğeniyorum sürekli takipdeyim.Hattata gelince erkunt gibi olması için ne derler '40 fırın ekmek yemesi lazım'.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

144fenomen link=topic=39228.msg1047481#msg1047481 date=1450680925' Alıntı:
bizim köyde var hiç sorun yok.Bende erkunt yok ama gayet beğeniyorum sürekli takipdeyim.Hattata gelince erkunt gibi olması için ne derler '40 fırın ekmek yemesi lazım'.




Herkesin malı kendine tabiki Erkunt Hattat herneyse biri üretiyor biri topluyor Hattat üretir Erkunt toplar Allah kaza bela vermesin işimiz insanlara biraz katkıda bulunmak bana göre Hattat iyi tabiki herkese göre farklılık gösterir saygı duyarım.. Hayırlı işler cümlemize bol kazançlar! Biz çiftçiyiz Allah kaza bela vermesin!
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

aslan26 link=topic=39228.msg1047479#msg1047479 date=1450679983' Alıntı:
O yüzdenmi Erkunt Türkiyenin en çok satan 3.traktöru iken hattat son sıralarda yer alıyor.



Ben inanmıyorum artık 3. Olduğuna falan yani Hattat yokken belki ama Artık Hattat var bir gün hepiniz kaliteyi anlayacaksınız.. ;)

Hayırlı işler bol kazançlar..

Gözlerimle gördüm erkuntun toplama hattatın üretici olduğunu size inanın çektiğim fotoğraflardan bazılarını yolladım kimisi yasak inanın görsenin Johndeere newholland fendt deutz iş yapmıyor hepsini Hema yani Hattat yapıyor diyeceksiniz fabrika tekirdağda gidin görün..


















 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

sugarman_20 link=topic=39228.msg1047553#msg1047553 date=1450704724' Alıntı:
Ben inanmıyorum artık 3. Olduğuna falan yani Hattat yokken belki ama Artık Hattat var bir gün hepiniz kaliteyi anlayacaksınız.. ;)

Hayırlı işler bol kazançlar..

Gözlerimle gördüm erkuntun toplama hattatın üretici olduğunu size inanın çektiğim fotoğraflardan bazılarını yolladım kimisi yasak inanın görsenin Johndeere newholland fendt deutz iş yapmıyor hepsini Hema yani Hattat yapıyor diyeceksiniz fabrika tekirdağda gidin görün..


















Ister inanın ister inanmayın ama hala 3. sırada hattatında olup olması erkuntu pek etkilemiyor çünkü hattat erkunta rakip olacak kadar satış rakamına sahip değil. Erkunt toplama demissiniz ama erkuntta döküm firması dünyada çoğu traktör firmasına döküm parça üretiyor girin internet sitesini referanslarını inceleyin. Ayrıca hattat traktör trakkulup fabrikasını gezmek için istekte bulunduğunda tenezzül edip cevap bile vermezken erkunt traktör geleneksel buluşmaya sponsor olup katkıda bulundu bunuda bilin.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

aslan26 link=topic=39228.msg1047560#msg1047560 date=1450706777' Alıntı:
Ister inanın ister inanmayın ama hala 3. sırada hattatında olup olması erkuntu pek etkilemiyor çünkü hattat erkunta rakip olacak kadar satış rakamına sahip değil. Erkunt toplama demissiniz ama erkuntta döküm firması dünyada çoğu traktör firmasına döküm parça üretiyor girin internet sitesini referanslarını inceleyin. Ayrıca hattat traktör trakkulup fabrikasını gezmek için istekte bulunduğunda tenezzül edip cevap bile vermezken erkunt traktör geleneksel buluşmaya sponsor olup katkıda bulundu bunuda bilin.

Boşver Rıdvan kimin de dediğini pek takmıyorum ırgalamaz bizi.
Sorularına cevap arayan bir çok trakkulüp üyesi buluşmada bölge müdüründen gereken bilgileri aldı onlarda memnun erkuntta :)
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

Ercan AYKUŞ link=topic=39228.msg1047565#msg1047565 date=1450707834' Alıntı:
Boşver Rıdvan kimin de dediğini pek takmıyorum ırgalamaz bizi.
Sorularına cevap arayan bir çok trakkulüp üyesi buluşmada bölge müdüründen gereken bilgileri aldı onlarda memnun erkuntta :)
Aynen abi bu tip hayal ürünü yorumlar yapıp kendi markalarını yükseklerde görebileceklerini zannediyorlar ama birileri hep basamakları atlarken onlar hala aynı yerde duruyor.
 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İ

sugarman_20 link=topic=39228.msg1047466#msg1047466 date=1450660982' Alıntı:
Beş para etmez arkadaş bizim köyde bir kaçtane vardı şamzıman levye arza vere vere adamlar en son Hattat aldı kurtuldu isimlerini bile verebilirim. O derece yani vahim düşüncemiz kötü yönde.
Ya böyle yaparak kendinizi küçük düsürüyosunuz marka fanatikliğine gerek yok burada kaç kişi erkunt kullanıyor hani bizde yok ama onların hakkına giriyosunuz ve biraz derin düsünün mantıklı düsünün bu adamlar yapmıs ve gayette güzel tepkiler geliyor Hele hele bulusmaya traktör getirip bizle ilgilenmeleri ve sponsor olmaları insanların bakıs acısını biraz daha degistirdi ayrıca bizim burda erkuntu veren hattat alıyo falan demişsiniz valla bizim burdada tam tersi Adam da A65 vardı bereket 65mle takasa girdi ve su an gayet memnun Ve son olarak yasını yazmamıssın belliki daha küçüksün senden ricam konusmayı öğren ve derin düsün
 

Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

yasindemiralay link=topic=39228.msg1047624#msg1047624 date=1450715729' Alıntı:
Ya böyle yaparak kendinizi küçük düsürüyosunuz marka fanatikliğine gerek yok burada kaç kişi erkunt kullanıyor hani bizde yok ama onların hakkına giriyosunuz ve biraz derin düsünün mantıklı düsünün bu adamlar yapmıs ve gayette güzel tepkiler geliyor Hele hele bulusmaya traktör getirip bizle ilgilenmeleri ve sponsor olmaları insanların bakıs acısını biraz daha degistirdi ayrıca bizim burda erkuntu veren hattat alıyo falan demişsiniz valla bizim burdada tam tersi Adam da A65 vardı bereket 65mle takasa girdi ve su an gayet memnun Ve son olarak yasını yazmamıssın belliki daha küçüksün senden ricam konusmayı öğren ve derin düsün


Bak saygısızca konuşmadım üslupsuzda konuşmadım sadece etrafımda olanları ve erkunt diye bir traktör üreticisi değilde sadece toplayıcısı olduğunu gözlerimle görüp tasdiklediğim için böyle rahat konuşuyorum. Kardeşim benim etrafımdakiler yandı erkunttan senin etrafındakiler yanmasın bak kalite Hattat dır buna inan üreten Hattat dır buna inan. Yaşım kaçmış yaşım 27 27 yıldır traktörrümüz var 50 yıldır var tam olarak övünmüyorum boşda konuşmuyorum üniversite Mezunuyum Sadece gördüğüm kadarıyla terbiyesizce tüm forumda Hattat traktör karalama kampanyası başlatılmış ve Erkunt gibi toplama bir atolyeyi sanki bir fabrika gibi göstermeye çalışılmış bunu halka söylemeye çalışıyorum karar halkın beni ilgilendirmez sende ayrı yerde yorumunu yap benim yorumum da seni ilgilendirmez oku kafana yatmadıysa kendi yorumunu ayrı yerde yap sana erkunt iyi gelir bana Hattat newholland yanlış bilgi veriyorsam sen başka yerde yaz benim yazdığıma yorum yapma salak değiliz burada yalan söyleyecek erkuntları hep değiştirdiler hemde hep döküldü çünkü ve kalite Hattatdır inşallah güzel Halkımız bunu anlayacaktır neyse hayırlı işler bol kazançlar..

Eğer Hattat bir üretimi durdursa bu traktör firmaları otamatikman traktör üretemez kapiş sen benim üslubumu burak doğru traktörde seçimini yap! Saygılar!






















 
Ynt: ERKUNT Kullanıcıları için birkaç İPUCU

aslan26 link=topic=39228.msg1047605#msg1047605 date=1450713164' Alıntı:
Aynen abi bu tip hayal ürünü yorumlar yapıp kendi markalarını yükseklerde görebileceklerini zannediyorlar ama birileri hep basamakları atlarken onlar hala aynı yerde duruyor.


Hattatın Sadece boyama atolyesi erkuntun fabrikasından büyüktür inanın buna pardon erkuntun toplama atolyesinden siz hala uykuda rüyalarla uğraşın hayal kurmak güzel ama inanın avrupaya sattığı traktörler erkuntun atolyesini iki kere satın alır.. Türkiyede yavaş yavaş yaklaşıyor neredeyse aynı oranlara yaklaştı ki tabi geçecek bana giren çıkan yok ama gerçekler gerçekler gerçekler!
 

Benzer Konular