Elektronikmi yoksa ,Mekanik traktormü dah sorunsuz..

Elektronik traktörler aslında kullanıcıların rahatlığı için düşünülmüş makinalar. Hem kullanım rahatlığı hemde herhangi bir arıza durumunda kullanıcıya arıza olan nokta bakımından uyarması ile aslında çok kullanışlı oluyorlar. Ama ne yazık ki ülkemizde yeterli kalifiye usta olmaması ve elektronik eğitimi verilmemesinden dolayı elektronik traktörler hak ettiği yeri ne yazık ki görmüyor. O yüzden de yerli üreticiler daha modern traktörler yapma konusunda geriden geliyorlar ve kullanıcılar da aman mekanik olsun beni uğraştırmasın dedikleri için daha da böyle gidecek gibi gözüküyor. Yurt dışında bizim ülkemizde üretilen traktörler 50 sene öncesinde kullanılıyordu. Elektronik olarak geçilen modeller ise şuan ki yurt dışı üreticilerinin giriş seviyesinde ki ürünleri ile eş değer sayılır. O yüzden kısacası meslek liselerinde ilgili bölümlerin elektronik bakımından da bilinçlendirilmesi gerek. Hiç olmazsa arıza tespiti nasıl yapılır, traktörlerin tamir kitapları nasıl okunur bunlar öğrencilere detaylı bir şekilde anlatılmalı. Yoksa daha çok mekanik ile devam ederiz.
 
Ülkemiz şartlarında traktör gücü 66 75 hp en az ve elektronik pek traktör yok bu beygir aralığında. Küçük çiftçiler mecburen büyük traktör almıyor tarla azlığından dolayı onun icin mekanik traktör yaygın. Diğer türlü büyük çiftlikler ve geniş arazisi olan kişiler ithal elektronik traktör tercih ediyor. Yapılan ise göre değişiyor elektronik olması konfor rahatlık açısından tercih edilebilir
 
Birde kalite konusu var
Hani filan markanın mekaniği ile filan markanın mekaniği
Yada şu markanın elektroniği bu markanın elektroniği kalite yönünden çok farklı
Elektronik nekadar kaliteli olursa teknolojik olursa sorun arıza az oluyor
Tabi kalite fiyat ilişkisi de önemli

Aynı markanın mekanik olanı, yeni model olan elektronik olanından daha sorunsuz çalışabiliyor.Ayar yapılınca mazot pompası yetersizlikleri, turbo basıncı yetersizlikleri v.s. olabiliyor.Malzeme kalitesi düzgünse mekanik mazot pompası, elektronik olana taş çıkartıyor.
 
Ülkemiz şartlarında Mekanik aksam traktörlerin daha sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.

Yukarıda gayet mantıklı şeyler yazılmış fakat çiftçilerimize her geçen gün daha da ağır maliyetler yükleniyor.

Her ne kadar konforlu olsada arıza halindeki telafisi mümkün olsa da maliyeti göz önünde bulundurursak tercihim mekanik aksam traktör olur.
 

Aynı markanın mekanik olanı, yeni model olan elektronik olanından daha sorunsuz çalışabiliyor.Ayar yapılınca mazot pompası yetersizlikleri, turbo basıncı yetersizlikleri v.s. olabiliyor.Malzeme kalitesi düzgünse mekanik mazot pompası, elektronik olana taş çıkartıyor.
Birde aktarma organlari yönünden baktığımızda hocam
Debriyaji vites kolunu ileri geri kolunu düğme ile kontrol etme gibisi yok
Birde bu sistemlere uzun süre binlerce saat garanti veren markalarda var
 
Haklısınız ama nereden baktığımızla alakalı traktörlerdeki teknoloji elektronik aksam sadece rahatlık değilde daha verimli iş yapma olanağını sunuyor eğer traktördeki teknolojiyi ekipmanla bağdaştırırsak ekilen üründen daha çok kazaniriz teknolojik traktör almayı yiğelerim buda bir bakış açısı saygılar
 

Benzer Konular