ecoRobotix (Yabancı Ot Robotu)

25.05.2016
3,693
3,486
27
Niğde
İsviçre'de bir start-up projesi olarak geliştirilen ecoRobotix, üzerinde bulunan kameralı sensörler sayesinde tarlada davetsiz misafir konumunda olan bitkileri algılıyor ve bu yabancı otları özel olarak tasarlanmış kollarıyla adeta bir tarım işçisi gibi topluyor. ecoRobotix’i farklı kılan bir diğer özelliği ise tamamen güneş enerjisi ile çalışması. Bir masaya benzeyen robotun üst kısmında bulunan güneş paneli aldığı ısıyı enerjiye dönüştürerek hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de doğaya uyumlu bir şekilde iş görmeyi sağlıyor. İlk olarak şekerpancarı arazisinde denemeleri yapılan ecoRobotix’in hedefi yabancı ot mücadelesinde kullanılan herbisitlere olan ihtiyacı 20 kat azaltmak. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği robotun 2019’un ilk günleri itibariyle piyasaya çıkacağını dile getiriliyor.

Opera Anlık Görüntü_2018-06-05_091348_www.instagram.com.png

Nasıl Çalışır?

Robot, bir insan operatör tarafından kontrol edilmeden çalışır. Sadece rulmanlarını alarak ve kamera, GPS RTK ve sensörler yardımıyla kendini konumlandırıyor. Görme sistemi, ürün sıralarını takip etmesine ve yabani otların varlığını ve sırasındaki yerlerini tespit etmesini sağlar. İki robotik kol daha sonra, tespit edilen yabani otları sistematik olarak hedefleyen bir mikrodoz herbisit uygular.

Güneş enerjisine güvenmek, hava kapalı olduğunda bile robotu enerji açısından tamamen bağımsız hale getirir. Hızını yabani otların yoğunluğuna göre ayarladığı için, zemini makul bir hızda karşılamak için konsantrasyon seviyesinin düşük olduğu alanlarda kullanım için en uygun olanıdır. Sonraki uygulamaları değiştirmek ve böylece önemli miktarda herbisit kaydetmek için makineyi standart bir herbisit uygulamasından sonra kullanmanızı öneririz. Makine bir Smartphone uygulaması ile tamamen kontrol ve konfigüre edilebilir.


robotix.JPG