Dikkat şarbon tehlikesi var ...


Gölbaşı'nın 2 Mahallesi Karantinaya Alındı
Et ve Süt Kurumu'nun Brezilya'dan ithal ettiği canlı hayvanlarda şarbon saptandı. 50 hayvan hastalıktan öldü, Tarım ve Orman Bakanlığı Gölbaşı'nda karantina ilan etti.
27 Ağustos 2018 - Pazartesi 23:17

Gölbaşı
Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) Brezilya'dan kurbanlık hayvan olarak getirerek Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin bir mahallesine yakın bölgedeki özel çiftliğe yediemin olarak bıraktığı yaklaşık 4 bin büyükbaş hayvandan 50’si hastalıktan öldü. BBC Türkçe'nin haberine göre yapılan incelemenin ardından "Bu mahallede şarbon hastalığı vardır" yazılı levha asılan çiftlik ve olduğu bölge, karantinaya alındı.

Günalan ve Ahiboz mahalleleri yakınlarındaki çiftlikte bulunan büyükbaş hayvanların, geçen günlerde ölmeye başladığı belirtildi.

Çiftlikte araştırma yapan Gölbaşı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölen yaklaşık 50 büyükbaş hayvandan örnek alarak incelemeye gönderdi.

İncelemenin ardından çiftlik ve çevresi, şarbon hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Çiftliğin girişine ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, "Bu mahallede şarbon hastalığı vardır" yazılı levha asıldı. Maske ile çiftlik bölgesinde çalışan görevliler de hastalık olduğunu belirterek olay yerine gelen basın mensuplarını bölgeden uzaklaştırdı.

Et ve Süt Kurumu yetkilileri olayla ilgili bilgi vermedi. (Kaynak: habersol.org.tr)

http://www.flasgazetesi.com.tr/mobil.php?islem=haber&id=21680
 
Galiba yedirdikleri kaba yemde bacillus anthracis in sporları vardı
Sporlar toprakta 50 yıl canlı kalabiliyor
Anthraks (şarbon) Brezilya da sığırlarla gelmiş olamaz çünkü şarbona yakalanan hayvan en fazla 2 günde ölür büyük ihtimal yedirdikleri yemde sorun var
 
Normalde 1 ay hayvanlarn karantina da kalması gerekirken kurban bayramı arifesi ithal getirip kurban bayramında kesmesi yanlış. Bakalım o hayvanlar yüzünden hasta olan insanların ve ölen hayvanların hesabını nasıl verecekler.
 
İthal hayvanlar türkiyeye hastaliklı geldi. Çok hızlı birsekilde yayılıyor ve şuana kadar gelmiş geçmiş en tehlikeli salgın.

Arkadaşlar yanlış biliyorsunuz şarbon perakut bir hastalıktır bulaştıktan sonra 2 gün icersinde hayvan ölür
Ayrıca mera hastalığıdır büyük ihtimal çiftlikte şarbon sporları ile bulaşık ot yedirilmesi ile bulaştı
Suç çiftlikte alınan hayvanlar 1 ay karantina tutmadan heryere satmış o yüzden çoğu yerde hastalıklı hayvan var
 
Bu hayvanlar bizim çiftliğin 100 metre ilerisinde bi tarlaya getirildi.Çiftlik denildiğine bakmayın.Getirmeden önce 20 dönümün etrafını çevirip kenarlara oluk koydular.Danalar komple açıkta. Bölme veya örtme yok.Altında yatacak biyer yok.Tarif edemeyeceğim derecede toz kalkıyor o toz bizim hayvanları bile rahatsız ediyor.50 hayvan denildiğine bakmayin sayı çok daha fazlalaştı.Hayvanlar etli besili hayvan.4bin hayvanın bi arada olması imkansız bi danayı aralarına aldılarmı öldürmeden bırakmazlar.Bence şarbondan çok ölen hayvanlar bakımsızlıktan ölüyor.Sözde devlet hayvanları tarlaya pardon çiftliğe yediemin olarak bıraktı.
 

Benzer Konular