Ayçiçeği köse hastalığı ACİL !!!

Zamanından önce ekim hevesi maalesef bu sonuçları doğuruyor. Trakyada ayçiçek ekim zamanı nisan ayının 20 si ile mayıs ayının 15 ine kadar olan ekimdir. Diğer zamanlar da olur fakat bi ihtimal. Maslesef bu yılda o ihtimal olmadı. Bilinçsiz tarım bilgisizlik başımızın belası. Neyse allah beterinden korusun geçmiş olsun. Ayçiçeğini tekrar ekmek o üretim sezonunu boşa geçirmek demek. Onca yapılan masraflar cabası.
 
  • Beğen
Tepkiler: ağayamüsade
ARKADAŞLAR HANGİ TOHUMU EKERSENİZ EKİN TOHUM TOPRAĞA DÜŞTÜKTEN İTİBAREN EN AZ 1 HAFTA YAĞMUR YAĞMAZSA HASTALIK OLMA ŞANSI ÇOK AZ..EĞER Kİ YAĞMUR YAĞMADAN TOPRAĞIN YÜZÜNE ÇIKARSA HASTALIK RİSKİ SIFIR...AMA TOPRAKTAN ÇIKMADAN BİR İKİ DEFA YAĞIP GEÇER TORAĞIN ÜZERİNDE SU DURMAZSA HASTALIK OLMA ŞANSI YİNE DÜŞÜK...AMA BU SEFERDE TOHUM CİNSİ DEVREYE GİRER..AMA ÇOK FAZLA YAĞMUR YAĞAR İSE VE TARLADA YER YER GÖL OLUŞTURURSA TAM HASTALIK ORTAMIDIR....YİNE DE PİONEER 108 CİNSİ HASTALIĞA EN AZ YAKALANAN ÇEŞİT DİYEBİLİRİM.
 
Fark nedir ismail abi 2 numara daha mi çok dönüme gidiyor
2 numara tane iriliği olarak ortalama sayılıyor Mahmut, bizim tarafta genellikle 2 numara ekiliyor. 3 numara ise ondan daha ince tane iriliğinde oluyor, daha fazla tarla ekiyor, biraz daha geç çıkıp gelişiyor diyorlar. Bu yıl hem 2 hem 3 numara ektim. Şu anda hissedilir fark göremiyorum. 1 numara hiç kullanmadım.
 

Benzer Konular