arpa soğuk vurma


Öncelıkle mrb arkadaslar vakıt buldukc aktıf olup takıp etmeye calısıyorum
100 dekar arpa ektım yenı cıkanların ucu 1 2 cm arası saramıs duruyor. buyuklerın ıse uc kısımları kurumus soguk mu vurmus yoksa tuzmu yakıyor .
 
  • Beğen
Tepkiler: mehmetmajere
65c74972893e054f53a528a00c0f77e9.jpg

Böyle bi durum mu ?
Bizimde başımıza geldi ası arpalarda.
 
  • Beğen
Tepkiler: By.38

yenı cıkanlarda sararma cıkmıs buyuklerdede kurumada var ekımde gubre hıc atmadım sadece hayvan gubresı kullandım hazırlıklarda . yagıs azda degıl ortada degıl . arpa ektık cıns olarak bırsey dıyemem.
Öncelikle taban gübresini atmanizi kesinlikle tavsiye ederim.Hayran gübresi atmanızda çok doğru bir davranış ama besin maddesince biraz fakir olduğu için taban gübresiyle desteklemeniz lazım.Ayrıca hayvan gübresiyle taban gübresi birbirinin etkisini arttırır.Bana soğuktan ziyade azot eksikliği gibi geldi.Attığınız hayvan gübresinin üzerini örtmediyseniz heleki yağmurla temasa geçtiyse besin maddeleri yıkanıp kaybolmuştur.En çok kaybıda azot yaşar.Suyla çabucak yıkanıp uzaklaşır.Üzeri açık kaldıysa buharlasabilir.Onun için azot eksikliği olduğunu düşünüyorum.Bana kalırsa baharı bekleyip üst gübresi atın.Şimdi atarsanız yeşil akşam çok gelişirse soğuktan çok daha fazla etkilenir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Stronger ve By.38
kök neden çürür veya kökü söktugumuzde nasıl olmalıdır
Yağışların artmasıyla toprak havasız kaldığı zaman hastalık riski artar.Tohumdanda gelmiş olabilir.Bu yüzden olabildiğince temiz tohum kullanmaya ve tohumun ilaçlı olmasına özen gösterilmelidir.Bitki taze olduğu için kökünde taze olması gerekirken kök siyahlasmis gibi olur.Bitki gövdesinin alt kısımlarında çürümeye benzer belirtiler görebilirsiniz.Bir kaç kökü kaldırıp bakın yerinde gitmeyen bir durum varmı gövdede sıkıntı varmı çevre tarlalar nasıl size soğuk geldiyse illaki komşularınızada gelmiştir.Ama sizde hastalık varsa her zaman için komşularınızdada olacak anlamına gelmez
 
  • Beğen
Tepkiler: By.38
Diger arkadaslarim dedigi gibi komsu tarlalari gozlemlerin bitkinin kokune bakin tohum cok yuzde gibi dusunuyorum dekara ne kadar hayvan gubresi kullandiniz ve ne ile tarlaya sactiniz. Eski yontemler ile dagitmaya calismissaniz yogun giden bolgeler olmus olabilir zora fotografin birinde sararmalarin tarla genelinde degil sol tarafta bi obek seklinde oldugunu gormekteyim insallah bahara toparlar taban gubresi atmadiginiz icin bitkinin fosfora ihtoyaci olacaktir. Topraginiz kirecli fosfor noksanligi gorme olasiliginiz yuksek o yuzden yapraktan fosforlu gubre tavsiye ederim daha sonra da ure veyahut sulfat kullanmanizi oneririm
 
  • Beğen
Tepkiler: By.38

Benzer Konular