Antonio Carraro traktör

çok kullanılan bir traktör olmadığı için kullanım tecrübesi olan çok insan yoktur diye düşünüyorum [MENTION=21067]sebazios[/MENTION] da varmış bir zamanlar ama karşılaştığı bir problem yüzünden elinden çıkarmıştı diye hatırlıyorum
trx7800s modelini fuarda inceledim gayet kuullanışlı gözüküyor meyve bahçe işleri için biçilmiş kaftan gibi duruyor özellikleri gayet iyi
 
Merhaba,

Ben konu hakkında biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. 2015 model bir TRX 7800S kullanıcısıyım. Öncesinde de New Holland'ın ithalatını yaptığı Goldoni üretimi olan TC70F model başka bir isodiametrik bir traktör kullanıyordum. Servisle ilgili sıkıntılarımız olduğundan satıp A.Carraro aldık.

FatihEFE'nin de dediği gibi meyve bahçeleri için biçilmiş kaftan. Biz fındık üreticisiyiz ve arazilerimiz de oldukça eğimli. Eski traktörümden biraz daha yüksek olmasına rağmen (lastik ebatlarından dolayı: New Holland 280/70x18, A.Carraro 320/70x20) daha güvenli hissettiriyor. Tabi bu yükseklik konvansiyonel traktörlerle karşılaştırılamayacak derecede. Kullanımı oldukça rahat ve konforlu. Bir önceki traktörümde şu da olsaydı dediğim herşey bu makinada var. Kuyruk milinin yüksekliği çok önemli bir faktördü benim için. Eski traktörümde standart ekipmanları kullanamıyordum, beygir gücüm yeterli olmasına rağmen bağlantı sıkıntısından dolayı mini tip makinalar kullanabiliyordum. A.Carraro'da kuyruk mili yüksekliği konvansiyonel traktörler kadar, hatta bazı model bahçe traktörlerinden daha da yüksek. Bu da beraberinde çeki kancasının yüksekliğini de artırmaya olanak sağlıyor. Örnek vermek gerekirse TD75B'ye bağladığımız römork traktöre doğru eğimli dururken, A.Carraro'da dümdüz duruyor.

Toplamda 10 adet hidrolik çıkışı mevcut. Bunlardan 4 tanesi orta kol ve yan kol için ayrılmış düğme kontrollü (bunların avantajlarını tahmin edersiniz). Kalan 6 tanenin 4 tanesi çift hareketli, 1 adet tek hareketli ve son olarak benim en çok beğendiğim nötr olan dünüş bağlantısı. Örneğin dal parçalama makinasının beslemesi, forklift gibi sürekli hidrolik hareketle çalışan makinaların dönüş hortumunu bu nötr girişe bağlıyorsunuz. Makinadan geriye dönen yağ, tekrar pompaya girmeden doğrudan şanzımana dönüyor. Bu hem ısınan yağın daha çabuk soğumasına yardımcı oluyor, hem de pompa üzerindeki gereksiz yükü azaltıyor.

Çekiş konusunda pek birşey söyleyemeyeceğim çünkü henüz denemek nasip olmadı. Bizde zaten pulluk gibi ekipmanlar kullanılmaz. Tekli bir patlatmam var ama onu kullanmak da önümüzdeki sonbahara kaldı. Yük çekmede oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. 4mt3 kumu takviyeye düşmeden 5kmlik çoğu dik yokuşlu mesafede bana mısın demeden çektiğini söyleyebilirim. Zaten 9tona yüke kadar çekiye izin verildiği yazıyor traktörün üzerinde.

Yakıt konusunda henüz şudur demem doğru olmaz keza çok saat yapamadım, rödaj dönemindeyim diyelim ama ben memnunum. Çok az yaktığını iddia eden kullanıcı videoları var internette. Ama verimlilik konusunda firmanın takıntılı olduğunu biliyorum. Firma kendisi motor üretmiyor. Dünyanın büyük motor üreticilerinin verimli modellerini kullanıyorlar. Bildiğim kadarıyla Yanmar, Kubota ve VM markalarıyla partnerlikleri var. Bir dönem de Lombardini ile çalışmış olduklarını okumuştum bir yerlerde ama emin değilim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer sormak istediğiniz başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Eğer karar verirseniz satın alma konusunda da yardımcı olabilirim.
 
Merhaba,

Ben konu hakkýnda biraz bilgi sahibi olduðumu düþünüyorum. 2015 model bir TRX 7800S kullanýcýsýyým. Öncesinde de New Holland'ýn ithalatýný yaptýðý Goldoni üretimi olan TC70F model baþka bir isodiametrik bir traktör kullanýyordum. Servisle ilgili sýkýntýlarýmýz olduðundan satýp A.Carraro aldýk.

FatihEFE'nin de dediði gibi meyve bahçeleri için biçilmiþ kaftan. Biz fýndýk üreticisiyiz ve arazilerimiz de oldukça eðimli. Eski traktörümden biraz daha yüksek olmasýna raðmen (lastik ebatlarýndan dolayý: New Holland 280/70x18, A.Carraro 320/70x20) daha güvenli hissettiriyor. Tabi bu yükseklik konvansiyonel traktörlerle karþýlaþtýrýlamayacak derecede. Kullanýmý oldukça rahat ve konforlu. Bir önceki traktörümde þu da olsaydý dediðim herþey bu makinada var. Kuyruk milinin yüksekliði çok önemli bir faktördü benim için. Eski traktörümde standart ekipmanlarý kullanamýyordum, beygir gücüm yeterli olmasýna raðmen baðlantý sýkýntýsýndan dolayý mini tip makinalar kullanabiliyordum. A.Carraro'da kuyruk mili yüksekliði konvansiyonel traktörler kadar, hatta bazý model bahçe traktörlerinden daha da yüksek. Bu da beraberinde çeki kancasýnýn yüksekliðini de artýrmaya olanak saðlýyor. Örnek vermek gerekirse TD75B'ye baðladýðýmýz römork traktöre doðru eðimli dururken, A.Carraro'da dümdüz duruyor.

Toplamda 10 adet hidrolik çýkýþý mevcut. Bunlardan 4 tanesi orta kol ve yan kol için ayrýlmýþ düðme kontrollü (bunlarýn avantajlarýný tahmin edersiniz). Kalan 6 tanenin 4 tanesi çift hareketli, 1 adet tek hareketli ve son olarak benim en çok beðendiðim nötr olan dünüþ baðlantýsý. Örneðin dal parçalama makinasýnýn beslemesi, forklift gibi sürekli hidrolik hareketle çalýþan makinalarýn dönüþ hortumunu bu nötr giriþe baðlýyorsunuz. Makinadan geriye dönen yað, tekrar pompaya girmeden doðrudan þanzýmana dönüyor. Bu hem ýsýnan yaðýn daha çabuk soðumasýna yardýmcý oluyor, hem de pompa üzerindeki gereksiz yükü azaltýyor.

Çekiþ konusunda pek birþey söyleyemeyeceðim çünkü henüz denemek nasip olmadý. Bizde zaten pulluk gibi ekipmanlar kullanýlmaz. Tekli bir patlatmam var ama onu kullanmak da önümüzdeki sonbahara kaldý. Yük çekmede oldukça baþarýlý olduðunu söyleyebilirim. 4mt3 kumu takviyeye düþmeden 5kmlik çoðu dik yokuþlu mesafede bana mýsýn demeden çektiðini söyleyebilirim. Zaten 9tona yüke kadar çekiye izin verildiði yazýyor traktörün üzerinde.

Yakýt konusunda henüz þudur demem doðru olmaz keza çok saat yapamadým, rödaj dönemindeyim diyelim ama ben memnunum. Çok az yaktýðýný iddia eden kullanýcý videolarý var internette. Ama verimlilik konusunda firmanýn takýntýlý olduðunu biliyorum. Firma kendisi motor üretmiyor. Dünyanýn büyük motor üreticilerinin verimli modellerini kullanýyorlar. Bildiðim kadarýyla Yanmar, Kubota ve VM markalarýyla partnerlikleri var. Bir dönem de Lombardini ile çalýþmýþ olduklarýný okumuþtum bir yerlerde ama emin deðilim.

Þimdilik aklýma gelenler bunlar. Eðer sormak istediðiniz baþka þeyler olursa elimden geldiðince yardýmcý olmaya çalýþýrým. Eðer karar verirseniz satýn alma konusunda da yardýmcý olabilirim.

Öncelikle aramiza hosgeldiniz.
Bu makinalara bende heveslendim bir ara bir iki gorusme yaptik ama o zaman icin 98 lira gibi bir rakam telaffuz ettilernh de aralarinda 30 lira fark vardi bana pahali geldi vazgectim. Yariyariya yakit tasarrufu var diyor bayi cidden bu kadar fark varmi
 
  • Beğen
Tepkiler: 03beyce
Hosbulduk. Tesekkur ederim. Aslinda uzun zamandir buralardayim ama okuyucu modundaydim. Artik daha aktif olmak gibi bir niyetim var ama forum tarlaci agirlikta oldugundan dahil olacak pek konu bulamiyorum. Umarim bundan sonra daha verici bir konumda olabilirim.

Fiyat olarak biraz yuksek oldugunu ben de kabul ediyorum ama bunun karsiliginda sahip olunan ozellikler var. Ihtiyaclarla dogru orantili oldugunu dusunuyorum. Ornek vermek gerekirse; egimli olan arazilerimizi makinali tarima uygun hale getirmek icin tesfiye isi yapmam lazim, bunun icin de bir is makinasi kiralayip saatine 100 kusur tl fiyat odemem gerek. Onlarca saat calisacagini varsayinca buraya harcayacagim parayla mal sahibi olmak gibi bir alternatif doguyor. Doner platform, hidrolik orta ve yan kollar traktoru bir is makinasina donduruyor. Bundan sonra tek ihtiyacim olan siradan bir siyirgi.

Soyle de birsey var. Her ne kadar arazileri tesfiye etsem de yine de yuksek egime sahip oldugumdan benim konvansiyonel bir traktor kullanmam mumkun degil. Standart bir traktorle ancak bahcenin kapisina gidebilirim. Bahce icerisinde hicbir is yapamam. Suan budama disinda butun islerimi traktorle yapiyorum ve en onemlisi guvenle yapiyorum. Devrilme riski kat kat dusuk ve kaput yuksekligi sebebiyle mahsule ve agaca zarar vermiyorum, egilmeden de calisiyorum. Zaten piyasada alternatif marka da yok denecek kadar az. Olanin da satis sonrasi hizmetleri malum.

Benim gibi is makinasi ozelliklerine sahip olmak istemeyenler icin farkli modeller mevcut. Gorece daha mekanik ozellikte makinalar. Elektronik ya da hidrolikten cekinen ciftcilere uygun makinalar. Fiyatlari da daha uygun.

Yakit konusunda dedigim gibi cok saat calisamadim. Zaten bizim islerde motoru cok zorlayacak ekipman pek yoktur. Bilenleriniz vardir belki, findik patozu bizim en agir makinamizdir. Ortalama 6-7 lt yakar saatte. Firma sakaryada sezon disi bir zamanda bos sekilde denemis makinayi traktorle. Bos halde 2lt/saat gibi rakamlar telaffuz edildi. Dolu calisinca yukselecektir tabi, net rakami eylul ayinda verebilirim ama benim motor verileri uzerinden hesaplamamda yukte ortalama 5lt/saat cikiyor.

Bu linkte bir roportaj var. Karsilastirmali yakit tuketiminden bahsediyorlar.
[video=youtu;-szdH2-hnzk]https://youtu.be/-szdH2-hnzk[/video]
 
Hosbulduk. Tesekkur ederim. Aslinda uzun zamandir buralardayim ama okuyucu modundaydim. Artik daha aktif olmak gibi bir niyetim var ama forum tarlaci agirlikta oldugundan dahil olacak pek konu bulamiyorum. Umarim bundan sonra daha verici bir konumda olabilirim.

Fiyat olarak biraz yuksek oldugunu ben de kabul ediyorum ama bunun karsiliginda sahip olunan ozellikler var. Ihtiyaclarla dogru orantili oldugunu dusunuyorum. Ornek vermek gerekirse; egimli olan arazilerimizi makinali tarima uygun hale getirmek icin tesfiye isi yapmam lazim, bunun icin de bir is makinasi kiralayip saatine 100 kusur tl fiyat odemem gerek. Onlarca saat calisacagini varsayinca buraya harcayacagim parayla mal sahibi olmak gibi bir alternatif doguyor. Doner platform, hidrolik orta ve yan kollar traktoru bir is makinasina donduruyor. Bundan sonra tek ihtiyacim olan siradan bir siyirgi.

Soyle de birsey var. Her ne kadar arazileri tesfiye etsem de yine de yuksek egime sahip oldugumdan benim konvansiyonel bir traktor kullanmam mumkun degil. Standart bir traktorle ancak bahcenin kapisina gidebilirim. Bahce icerisinde hicbir is yapamam. Suan budama disinda butun islerimi traktorle yapiyorum ve en onemlisi guvenle yapiyorum. Devrilme riski kat kat dusuk ve kaput yuksekligi sebebiyle mahsule ve agaca zarar vermiyorum, egilmeden de calisiyorum. Zaten piyasada alternatif marka da yok denecek kadar az. Olanin da satis sonrasi hizmetleri malum.

Benim gibi is makinasi ozelliklerine sahip olmak istemeyenler icin farkli modeller mevcut. Gorece daha mekanik ozellikte makinalar. Elektronik ya da hidrolikten cekinen ciftcilere uygun makinalar. Fiyatlari da daha uygun.

Yakit konusunda dedigim gibi cok saat calisamadim. Zaten bizim islerde motoru cok zorlayacak ekipman pek yoktur. Bilenleriniz vardir belki, findik patozu bizim en agir makinamizdir. Ortalama 6-7 lt yakar saatte. Firma sakaryada sezon disi bir zamanda bos sekilde denemis makinayi traktorle. Bos halde 2lt/saat gibi rakamlar telaffuz edildi. Dolu calisinca yukselecektir tabi, net rakami eylul ayinda verebilirim ama benim motor verileri uzerinden hesaplamamda yukte ortalama 5lt/saat cikiyor.

Bu linkte bir roportaj var. Karsilastirmali yakit tuketiminden bahsediyorlar.
[video=youtu;-szdH2-hnzk]https://youtu.be/-szdH2-hnzk[/video]

bu videoyu izlemiştim
kameraya çeken Hüseyin abi ilede görüştüm ama fiyat konusunda pek yardımcı olmadılar sonuçta civardaki hatta ilçedeki ilk traktörleri olacaktı daha iyi bir fiyatla gelselerdi alırdım ama başka bahara artık
 
  • Beğen
Tepkiler: 03beyce
Merhaba,

Ben konu hakkında biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. 2015 model bir TRX 7800S kullanıcısıyım. Öncesinde de New Holland'ın ithalatını yaptığı Goldoni üretimi olan TC70F model başka bir isodiametrik bir traktör kullanıyordum. Servisle ilgili sıkıntılarımız olduğundan satıp A.Carraro aldık.

FatihEFE'nin de dediği gibi meyve bahçeleri için biçilmiş kaftan. Biz fındık üreticisiyiz ve arazilerimiz de oldukça eğimli. Eski traktörümden biraz daha yüksek olmasına rağmen (lastik ebatlarından dolayı: New Holland 280/70x18, A.Carraro 320/70x20) daha güvenli hissettiriyor. Tabi bu yükseklik konvansiyonel traktörlerle karşılaştırılamayacak derecede. Kullanımı oldukça rahat ve konforlu. Bir önceki traktörümde şu da olsaydı dediğim herşey bu makinada var. Kuyruk milinin yüksekliği çok önemli bir faktördü benim için. Eski traktörümde standart ekipmanları kullanamıyordum, beygir gücüm yeterli olmasına rağmen bağlantı sıkıntısından dolayı mini tip makinalar kullanabiliyordum. A.Carraro'da kuyruk mili yüksekliği konvansiyonel traktörler kadar, hatta bazı model bahçe traktörlerinden daha da yüksek. Bu da beraberinde çeki kancasının yüksekliğini de artırmaya olanak sağlıyor. Örnek vermek gerekirse TD75B'ye bağladığımız römork traktöre doğru eğimli dururken, A.Carraro'da dümdüz duruyor.

Toplamda 10 adet hidrolik çıkışı mevcut. Bunlardan 4 tanesi orta kol ve yan kol için ayrılmış düğme kontrollü (bunların avantajlarını tahmin edersiniz). Kalan 6 tanenin 4 tanesi çift hareketli, 1 adet tek hareketli ve son olarak benim en çok beğendiğim nötr olan dünüş bağlantısı. Örneğin dal parçalama makinasının beslemesi, forklift gibi sürekli hidrolik hareketle çalışan makinaların dönüş hortumunu bu nötr girişe bağlıyorsunuz. Makinadan geriye dönen yağ, tekrar pompaya girmeden doğrudan şanzımana dönüyor. Bu hem ısınan yağın daha çabuk soğumasına yardımcı oluyor, hem de pompa üzerindeki gereksiz yükü azaltıyor.

Çekiş konusunda pek birşey söyleyemeyeceğim çünkü henüz denemek nasip olmadı. Bizde zaten pulluk gibi ekipmanlar kullanılmaz. Tekli bir patlatmam var ama onu kullanmak da önümüzdeki sonbahara kaldı. Yük çekmede oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. 4mt3 kumu takviyeye düşmeden 5kmlik çoğu dik yokuşlu mesafede bana mısın demeden çektiğini söyleyebilirim. Zaten 9tona yüke kadar çekiye izin verildiği yazıyor traktörün üzerinde.

Yakıt konusunda henüz şudur demem doğru olmaz keza çok saat yapamadım, rödaj dönemindeyim diyelim ama ben memnunum. Çok az yaktığını iddia eden kullanıcı videoları var internette. Ama verimlilik konusunda firmanın takıntılı olduğunu biliyorum. Firma kendisi motor üretmiyor. Dünyanın büyük motor üreticilerinin verimli modellerini kullanıyorlar. Bildiğim kadarıyla Yanmar, Kubota ve VM markalarıyla partnerlikleri var. Bir dönem de Lombardini ile çalışmış olduklarını okumuştum bir yerlerde ama emin değilim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer sormak istediğiniz başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Eğer karar verirseniz satın alma konusunda da yardımcı olabilirim.

Merhaba
Kubota traktörlerde şanzımanda yani vites geçişlerinde sorun olduğunu okuyorum sizin traktör'ünüzde ilgili deneyiminiz nedir.selam.
 
Traktörün ithal bir model olmasından kaynaklanan kur farkı ki bu çok büyük bir etken, fiyatı arttıran yegane unsur.

Örneğin biz 2012 yılında bir önceki traktörümüzü aldığımızda o günkü fiyatı 30.000€ dolaylarındaydı. 1€=2.35TL gibi birşeydi. 30.000x2.35=70.500TL diyelim.
Hesabın tersini Antonio Carraro üzerinden yapalım. Bugünkü liste fiyatı 110.000TL, 1€=3.25TL. 110.000/3.25=33.850€ yapıyor. (Rakamları küçük yuvarlamalarla yazıyorum.)

Euro bazında neredeyse aynı fiyatlar. Aradaki fark da döner platform, hidrolik kollar, büyüyen lastikler, artan beygir gücü vs.. extralara gelsin. Bir nevi binek araç alırken ki baz model, full model fiyat farkı gibi düşünün.

Geçenlerde İngiltere'deki satış fiyatlarına denk geldim. Aynen kopyalayıp yapıştırıyorum:

Special offer: £ 21,000 + vat (TRX 7800S)
(Retail price from: £ 25,760)

VAT dedikleri bizdeki KDV tam karşılığı. Retail price da perakende satış fiyatı. 25.760GBPx4.23TL=109.000TL yapıyor. Ülkemizdeki satış fiyatıyla aynı rakam çıkıyor. Yani TL biraz daha değer kazansa İngiltere'deki adamdan daha ucuza mal sahibi olabiliriz.

Durumlar böyle özetle. Umarım istediğiniz gibi olur herşey.
 

Merhaba
Kubota traktörlerde şanzımanda yani vites geçişlerinde sorun olduğunu okuyorum sizin traktör'ünüzde ilgili deneyiminiz nedir.selam.

Henüz bir arıza yaşamadım. Allah kaza bela vermezse bi arıza yaşayacağımızı da sanmıyorum açıkçası. Bir de Kubota ile bağlantıyı kuramadım ben?
 
  • Beğen
Tepkiler: 03beyce
Kubota motor kullanılan modelleride var 7800sde yanmar motor kullanılmış Şanzumanları tek tip mi yoksa kullanılan motara göre şanzuman değişiyormu.
yanmar,kubota,VM motorlar

Şanzıman motora göre değil de modele göre değişiyor diye biliyorum. Bazı modellerde hidrostatik şanzıman var ama sanırım o modelleri Türkiye pazarına sokmayı düşünmüyorlar fiyat sebebiyle, tabi bu benim şahsi düşüncem.

Motor konusu da beygir gücüyle alakalı sanırım. Eğer TRX 7800S modelini alırsanız Yanmar motorlu, TRX 9900 ya da 10900 modelini alırsanız Kubota motorlıu alıyorsunuz.
 
Merhaba,
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer sormak istediğiniz başka şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Eğer karar verirseniz satın alma konusunda da yardımcı olabilirim.
evet Murat kardeşim ben de yıllarca foruma hep okuyucu olarak katılıp yeni üye oldum. dediğiniz gibi daha çok tarla tarımı ve hayvancılık yapan ve büyük traktör kullananlar hakim. şimdi benim sorum sizin oralarda belden kırma goldoni kullananlar da var. antanio çok pahalı. sence, goldoni alıp birkaç sene sonra antanio almak mı mantıklı yoksa kredi ile antanio ile başlamak mı? bir de 50 dekar da tarla işlesek bu traktör tarlada nasıl?
 
  • Beğen
Tepkiler: yasindemiralay
evet Murat kardeşim ben de yıllarca foruma hep okuyucu olarak katılıp yeni üye oldum. dediğiniz gibi daha çok tarla tarımı ve hayvancılık yapan ve büyük traktör kullananlar hakim. şimdi benim sorum sizin oralarda belden kırma goldoni kullananlar da var. antanio çok pahalı. sence, goldoni alıp birkaç sene sonra antanio almak mı mantıklı yoksa kredi ile antanio ile başlamak mı? bir de 50 dekar da tarla işlesek bu traktör tarlada nasıl?

Merhaba,

Tam olarak ne ekip bictiginizi yazarsaniz daha saglikli bir cevap verecegimi dusunuyorum. Hangi urun kac dekar gibi.
 
Hangi modeli almayı düşünüyorsunuz peki?

2 sene önce bursa tarım fuarında inceledim bunları. bence döner direksiyonu biraz daha güçlü olanı olmalı 70hp üzeri. fakat fiyatlar pahalı. 76-77 model 30 hp goldoniler var pamukova, geyve taraflarında görüyorum. bizim köyde iş yapar mı bilmiyorum. zaten aradaki fiyat farkı da çok. bunları düşünüyorum. fakat goldonilerle de tarla olmaz. zaten kararsızlığım da bundan. Ama her bahçecinin rüyası olmalı, hele engebeli arazide meyvecilik yapıyorsa carrarolar bence.
 

Benzer Konular