Aç kurtlar ve köpeğin kavgası

iyiki insanlara saldırmıyorlar
Hayvanların habitatini o kadar bozduk ki , domuzlar evcillesti iyice , İstanbul da Sarıyer de site bahçesine girdiler bir komşunun , diğer yandan bir çok hayvanın nesli tükendi.
İstanbul yeni havalimanı , yeni köprü ve yol hep yaban hayatının bağrına yapıldı.
Yaşam alanı kalmayınca beslenemiyorlar.
 
Hayvanların habitatini o kadar bozduk ki , domuzlar evcillesti iyice , İstanbul da Sarıyer de site bahçesine girdiler bir komşunun , diğer yandan bir çok hayvanın nesli tükendi.
İstanbul yeni havalimanı , yeni köprü ve yol hep yaban hayatının bağrına yapıldı.
Yaşam alanı kalmayınca beslenemiyorlar.

en iyi nasıl parsellenirse öyle yaptılar..
 
  • Beğen
Tepkiler: erkunt_34
Rahmetli babam kamyon ile ankara şeker fabrikasına pancar boşaltıp köye dönerken köyün 3 km kadar dışında yolun sağında yatan 4 adet kurt görmüş daha sonra kamyonu sağa çekip araçtan aşağı inmeden bagaja çıkıp yüksek sesle bağırmış bagajdaki pancar kırıntılarından atmış ancak hayvanlar kaçmamış sonra tekrar bagajdan direk kamyonun içerisine inmiş aracı çalıştırdıktan sonra sol tarafa bakınca iki adet daha kurdun yattığını görmüş resmen pusu kurmuşlar o nedenle eğer kaçmıyorsa ilk iş olarak etrafı kolaçan etmekte fayda var
 
Geçen gün gübre atarken iki tane gördüm, bizim oralarda fazla olmazdı kurt en son 5 sene önce görmüştüm traktörü felan hiç iplemediler 50 60 metre yanımdan geçip gittiler. Açıkcası kurt görmek beni sevindirdi çünkü domuzlar çoğalmaya başladı . Kurt bir nebzede olsa bu çoğalmayı yavaşlatır.
 
Bizim burda devlet bıraktı kurtları araziye. Domuzlarla baska türlü mücadele edemediler. Son zamanlarda köylere gelmeye basladılar sanırım aç kalıyolar. Bizde açık besi yaptığımızdan kapıda 6 7 tane köpek var ancak emniyet sağlıyoz :)
 
20 sene olmuştur askerden dönen bir genç kış günü kar soğuk köyde traktörler çalışmamış olcak ya artık 3 km yürüyüvereyim diye köyden kimsenin gelmesini beklemez yoldada sürüye denk gelir parçalarlar
Allah rahmet eylesin.
Jandarma kurt avı yapmış sürüyü yok etmişti
Bir kere insan kanı değen hayvan bir daha insanı av olarak görürmüş
 
aynı film benim başımdan geçmişti.
cebimdeki küçük çakıdan başka birşey yoktu.
kurtları kovaladım,
sonra çakıyı elimde görünce;
"seni nasıl kaale aldılar"dedim.
şans işte,bir daha gelseler dışarı bile çıkmam. :)
1973 yılında iki tane kurt babamı bizim evin kapısının önünde kıstırmış. Babam diyor ki kurdun zehmi bastı beni, sesim kesildi bağıramıyorum da. Korkuyla çeperden bir taş alıp attım bunlara ama ne çare...
En son korkuyla kendini kapıya vurmuş ve kapının zırzası atmış, içeri düşmüş. Annem de evin ışığını yakınca kurtlar geri çekilmiş. Harman yerinde oynamışlar, yuvarlanmışlar ve öylece çekip gitmişler.
 
  • Beğen
Tepkiler: ebay06
Bizim oralarda da devlet yetiştirdiği kurtları doğa ya saldı. İnsandan kaçmıyorlar. Lakin yakın zamanda köpeğin tekini pusuya düşürüp yemişler. domuz sayısında azalma oldu.

Bizim burası aynı, o kurtları vurmak yasak çok büyük cezası var. Dağlarda bekçiler takip ediyor devamlı av yapanları. Korkumuzdan vuramıyoruzda sadece köpeklerle uzak tutuyoz başka çaremiz yok.
 

Benzer Konular