2014 yılı afet borç erteleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Afetzede üreticinin kredi borcu erteleniyor


Afetzede üreticinin kredi borcu erteleniyor.Çeşitli afetler nedeniyle 60 ilde zarar gören üreticilerin,Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin,Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, resmi gazetede yayımlandı

Karara göre, bazı illerde meydana gelen sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerin, düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin hususlar belirlendi.

Üreticilerin ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bunların il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen üreticilerin borçları, 1 yıl süreyle ertelenecek.

Kararın yayım tarihi itibariyle borçları vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde bulunan üreticiler, kararın yayımı tarihinden itibaren 1 ay içerisinde müracaat edecek. Ayrıca kararnamede, bu kararın yayımı tarihinden itibaren 1 yıllık süre içerisinde dolacak olan üreticilerin ise 1 ay içerisinde banka veya Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) yazılı müracaat etmeleri gerekiyor.

Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına, erteleme dönemi süresince yüzde 5 faiz uygulanacak. Ayrıca ertelenen krediler nedeniyle bu kararın yayım tarihinden itibaren müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi halinde ise erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacak.

-Kararnameden yaralanacak 60 il-

Ertelemeden yararlanacak iller şunlar:

' ' Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Bartın, Bayburt, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak. ' '
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular