İntervix plus

08.09.2014
2,222
3,198

Arkadaşlar dün lp130 lar için 4 adet plus aldım tanesi 450 tl. Biz çiftçiler soyulmaya mahkum edilmişşiz. Hakkımızı yiyen kan emici haşereleri allah ıslah etsin.
IMG_9215.JPG
 
  • Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
Yağış berekettir. Çoğu ilaç ile ölecek ölmeyene de haftaya ara geçeriz olur biter. Bakalım bu sene buğday senesimi çiçek senesimi göreceğiz. Daha bir iki yağmur çarparsa buğdaylar çıldırır.

Yağmur bereket katılıyorum ancak bu sene yağışlar nedeniyle ayçiçekleri bozup 2. kez eken epey kişi var çevrede.

Bence hem buğday senesi hem de ayçiçeği erken ekip iyi bir çıkış yakalayanlar için ayçiçeği senesi de olabilir.

Tabi kısmetimizde ne var bilemeyiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Evet, intervix gayet pahalı. Bugün komşu bir tarlada denk geldi, muhtemelen ilaç atıldıktan sonra çiçek yapraklarında buruşukluk gibi keyifsizlik olmuş. Bunun ilaç yada yanlış ilaç, doz vs. gibi sebeplerden olması mümkün mü yoksa başka bir sebebi mi var. Keşke akıl edip foto çekseydim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı

Ersen kolay gelsin nereden aldın ilacı?Dozunu yazılan gibi mi attın?Çok otlanmış ayçiçekleriniz umarım ilaç hepsini yok eder.

Doz etiket gibi hiç olmadı :)) 25 dönümlük ancak 30 dönüme attım hep. Bazı yerlerde durma suretiyle çok yıkama yaptı umarım zarar verme gibi birşey olmaz. Tek parça 20 dönüm çok otlanmıştı. Hepsinin öleceğine inanmıyorum. Dar yaptaklara pek etkisi yok diye okudum. Arasını geçeceğim sonra duruma göre bakacağız. İlacı ziraat odasından 450 tl aldım.
 

Benzer Konular