Arkadaşlar uzun süredir forum sayfasını takip etmekteyim ve bu işe Yeni başlamayı düşünenler oldukça fazla bende sizlere çiftliğimdeki tecrübeleri paylaşmak istedim.ilk olarak şunu söyleyim kurban bu işin en iyi tarafı kurbana güzel hayvan hazırlaya biliyorsanız avantajlısınız Doğu bölgesinden getirdiğimiz. Hayvanlar kırık ırktır olacağı 220-250 kg et krstirdiğinizde zarar edersiniz çünkü alınışı pahalı dediğim gibi kurbanda kapaklı mal olduğu için sattınız sattınız satamadınız zarar tabiki Kars bölgesinden simentel irkı güzel hayvan bulursunuz buda baskül olarak 17 tlyi bulur 250 kg et olana kadar aldığınız kişiye çalışırsınız 3 ay daha bakıp 350-400 kg bulduğunuzda para kazanırsın Doğu malı bu şekilde
Gelelim alaca danaya İzmir aydın bölgesinden 13-14 tlye baskül alırsın ertesi günü sana çalışmaya başlar güzel randuman tutturursan keserler yoksa yüzüne bakmazlar fakat 400 450 kg et toplar para kazandırır.
İtal hayvan eyvallah zamanında alan para kazandı fakat kurun bu kadar arması ithalde özellikle Güney Amerika malinda zarar ben 100 adet besledim randıman güzel ama oda kısa vadeli besi 270 kg geçince yağ bağlıyor.günde 2 kg 3 kg alıyor diyolar yok öyle dünya 1.5 kg alsın para kazandırsın bereketli olsun
Gelelim alaca danaya İzmir aydın bölgesinden 13-14 tlye baskül alırsın ertesi günü sana çalışmaya başlar güzel randuman tutturursan keserler yoksa yüzüne bakmazlar fakat 400 450 kg et toplar para kazandırır.
İtal hayvan eyvallah zamanında alan para kazandı fakat kurun bu kadar arması ithalde özellikle Güney Amerika malinda zarar ben 100 adet besledim randıman güzel ama oda kısa vadeli besi 270 kg geçince yağ bağlıyor.günde 2 kg 3 kg alıyor diyolar yok öyle dünya 1.5 kg alsın para kazandırsın bereketli olsun