130 Milyon Zeytin Ağacı Tehlikede!

Gelişmiş ülkeler sanayileşme yaparken hiçbir zaman tarımı ihmal etmediler hatta tarım ve hayvancılıktan sanayiye sermaye aktarıldı ama bizim ülkemizde sanayi uğruna herşeyimizi feda ediyoruz gün gelecek altın kömür demir paranın bir kuru ekmek kadar değeri kalmayacak ama iş işten geçmiş olacak
 
Abd dahil gelismis zengin batı ülkeleri de çevre-ekoloji konusunda ölumcul geri dönulmez hatalar yaptilar vaktiyle.. hatta halen devam..

O kadar zalim olabilen bi canliyiz ki..

Belki de Allah bilir.. kıyametimiz ekolojik olacak..
 
Dün haberlerde dinledim.gercekten cok önemli ve üzerinde durulmasi gereken bir konu.sanayilesme ve konutlasma adina bu kabul edilemez.yaziktir günahtir milli sermayemiz o agaclar.bakin avrupada cogu ulke sanayiye verdikleri önem kadar tarim ve hayvanciligada o kadar onem veriyolar.geri dönulemez hatalar yapmayalim.
 
Tarım bakanlığının kamu spotu var bilirsiniz. Tarım arazilerini yok etmeyelim, konut ve sanayi tesisi inşaatı için yeterince verimsiz arazi var şeklinde. Bir yandan kamu spotu yayınlıyorlar, öbür yandan zeytinliklerin yok edilmesi için yasa çıkarıyorlar. Büyük ihtimalle bir kaç tane kodaman maden çıkaracağız ya da kömür santrali yapacağız ama zeytin yasası engel oluyor diye bu yasayı çıkarttırmıştır. Yazık. Yıl olmuş 2017 toprağın üretiminin olmadığını, yok edilen toprağın geri getirilemeyeceğini idrak edemiyoruz.
 

Benzer Konular